Majssalat

Super enkel og herlig sommer majssalat. 3 ingredienser samt dressing. Nemmere kan det næsten ikke være. Køb en pose salatmix eller brug nogle rester salat, du måske alligevel har liggende. Du kan også bruge en enkelt slags salat, hvis du hellere vil det. Majskolberne kan du grille, hvis du alligevel skal have grillen tændt, eller du kan tilberede dem i ovn eller microovn. Jeg serverer ofte salaten til grill sammen med en fx tomatsalat eller en af mine andre skønne salater - du kan gå på opdagelse i mine salater her


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør evt sammen med endnu en salat - du kan gå på opdagelse i mine salater her

  • ca 100 g salat efter eget ønske *)
  • 2 stk majskolber
  • 125 g mozzarella eller 1 kugle burrata ost

Dressing

  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

*) gerne blandede salater som fx en pose salatmix, eller nogle rester af forskellige salater. Gerne incl babyspinat

Sådan gør du

  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen og lad den stå, mens du forbereder resten af salaten
  2. Skyl salaten, dup den tør og kom den i en skål eller på et fad
  3. Grill majskolberne møre og skær dem i ca 2 cm tykke skiver*)
  4. Anret derefter majsstykkerne på salaten
  5. Skær mozzarella i små stykker eller smuldr den og drys over salaten. Bruger du en burrata, river du den fra hinanden og lægger den i 'klatter' på salaten

*) hvis ikke du skal have grillen tændt, kan du i stedet tilberede majsene i ovnen ved 200 grader i ca ½ time – gerne på grillristen. Du kan også tilberede dem i microovnen ca 3 minutter/majs