Mango-tomat karry med kylling

En super lækker, asiatisk inspireret mango-tomat karry med kylling, som også kan laves i en vegetarversion uden kylling. Mango og tomat klæder hinanden virkelig godt, og mangoen giver en skøn sødme til karrysaucen. Kan du ikke lige finde en god mango, kan du sagtens bruge syltede eller frosne mango. Laver du retten vegetarisk og gerne vil have mere fyld i, kan du tilsætte en dåse kidney bønner, sorte bønner eller andre bønner


Ingredienser

Til 4 personer

  • 4 spsk olie, solsikke-, raps- eller vindruekerneolie (for vegetarisk version)
  • 500 g kyllingebryst
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 3 tsk karrypulver, vælg mild eller stærk som du har lyst til
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 spsk revet ingefær
  • ½-1 tsk chiliflager
  • 4 stk hel kardemomme, grønne eller sorte, let knuste med bagenden af en kniv
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 1 stor mango
  • 6 tomater, medium størrelse
  • 1 ds kokosmælk, 400 ml
  • 2 spsk hakket koriander, kan erstattes af basilikum
  • 3/4 dl groft hakkede cashewnødder

Til servering

  • kogte ris

    Sådan gør du

    1. Pil hvidløg og  løg og skær dem  i tynde skiver
    2. Skær mangokødet af stenen, skær det af skallen og skær det i tynde skiver
    3. Halver tomater, skrab kernerne ud med en teske og skær derefter tomaterne i skiver (gem tomatkødet i en bøtte med låg - det kan bruges til tomatsauce
    4. Hak korianderblade og cashewnødder
    5. Skær kyllingebryst i tynde skiver/strimler
    6. Varm 2 spsk olie op til medium-høj varme i en wok eller pande og steg kyllingestrimlerne. Drys dem med salt og peber og tag dem op på en tallerken
    7. Tør wok/pande af med et stykke køkkenrulle og varm 2 spsk olie op til medium-høj varme. Tilsæt sennepsfrø og rist dem ca ½ minut, til de begynder at poppe
    8. Tilsæt karrypulver, gurkemeje, chiliflager, kardemomme, ingefær og hvidløg og rist 1-2 minutter
    9. Tilsæt løg og rist endnu 1-2 minutter til løget bliver blødt
    10. Tilsæt mango og tomat og rist yderligere 1 minut og tilsæt derefter kokosmælk
    11. Kom kyllingen tilbage i wok'en/panden, skru ned for varmen og varm igennem
    12. Vend koriander/basilikum og cashewnødder i og server retten med kogte ris