Matcha tiramisu

Jeg er ret vild med tiramisu – den klassiske italienske dessert med mascarponecreme, ladyfingers dyppet i kaffe og kakao drysset på toppen. Denne version af tiramisu har jeg givet et japansk twist, da kaffen er skiftet ud med den lækre, fine, grønne japanske te. Det samme gælder drysset på toppen, hvor kakaoen er skiftet ud mad matcha te. Matchaen giver tiramisu'en en frisk og fantastisk smagsoplevelse samt en skøn grøn farve. Så der er noget for både smags- og synssans


Ingredienser

Til et fad på ca 2 l

  • 4 æggeblommer 
  • 100 g sukker
  • 2 dl fløde
  • 250 g mascarpone
  • 1 spsk matcha + lidt til pynt
  • 2 dl varm vand (cirka 80 grader)
  • ½ dl Amaretto (italiensk mandellikør), kan erstattes af fx portvin eller sherry
  • 2 pakker ladyfingers, 200 g

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps
  2. Vend mascarponen i æggesnapsen
  3. Pisk fløden til skum og vend denne i mascarponecremen
  4. Kom 1 dl varmt vand og matcha i en skål og pisk det godt sammen med et piskeris. Pisk resten af vandet og Amaretto i
  5. Dyp ladyfingers i matchaen, et hurtigt dyp én ad gangen, og placer dem i bunden af dit serveringsfad
  6. Fordel halvdelen af mascarponecremen over. Gentag med endnu et lag ladyfingers og slut af med resten af mascarponecremen
  7. Sæt matcha tiramisu'en på køl i i ca 4 timer – den må gere stå længere og gerne natten over

Inden servering drysses matcha tiramisu'en med matcha – det er nemmest gennem en lille si