Mellemøstlig butterdejsstang

Mellemøstlig butterdejsstang er en super lækker middagsret, både til hverdag og til gæster. Butterdejsstangen er nem at lave, og tilbehøret kan varieres, som du har lyst til – jeg har lavet forslag under serveringsforslag. Krydderiblandingen har jeg lavet af de krydderier, der ofte bliver brugt i de mellemøstlige køkkener, ligesom både mynte, mandler og rosiner også er ingredienser, der ofte bruges. Butterdejsstangen er ikke spicy. Chilien må endelig ikke overdøve de andre krydderier men kun give et touch af chili, så vælg den mængde, der for dig passer til dette.
Når jeg rører yoghurt med paprika, bruger jeg græsk yoghurt – 1 dl + ½-1 tsk paprika. Du kan bruge røget paprika eller almindelig paprika
Hakket, ristet grønkål: skyl grønkålen, skær den af stilken og hak den med en kniv. Varm lidt olie op på en pande eller i en gryde og rist grønkålen, til den bliver sprød (den bliver mere sprød, når den køler af)
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 400 g hakket kylling
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 store håndfulde fintsnittet hvid spidskål eller hvidkål
- 1 gulerod
- 1 lille håndfuld mandler uden skal
- 1 lille håndfuld rosiner
- 3 spsk granatæblekerner
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 lille håndfuld mynteblade, alternativ: 1 spsk tørret mynte
- lidt olie til stegning
- 1 æg
Krydderiblanding
- 1½ spsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødtkoriander
- 2 tsk paprika, vælg en mild
- ½ tsk chiliflager
- ½ tsk stødt nellike
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk friskkværnet peber
- 1 tsk salt
Serveringsforslag
Yoghurt rørt med paprika (se ovenfor)
Hakket, ristet grønkål (se ovenfor)
Syltede agurker
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til krydderiblandingen i en skål
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Snit hvid spidskål fint
- Vask/skræl og riv gulerod
- Hak mandler og mynteblade mellemgroft
- Varm lidt olie op i en pande til middel varme og steg løg og hvidløg til løgene er blevet klare
- Tilsæt det hakkede kyllingekød og steg det et par minutter, til det er blevet brunet
- Vend krydderiblandingen i og lad det stege et par minutter under omrøring
- Tilsæt kål, revet gulerod og de hakkede mandler og steg 3-4 minutter
- Rør tomatkoncentrat, hakket mynte og rosiner i
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir (lad dejen være på det oprindelige bagepapir også)
- Skær skrå strimler 1/3 ind i butterdejen fra hver side. Lav en kant på et par cm i enderne, så du kan folde disse ind (se billedet nedenfor)
- Fordel fyldet i området midt på butterdejen (indenfor de skrå strimler)
- Fold enderne af butterdejen ind over fyldet og fold derefter strimlerne ind over fyldet, skiftevis fra den ene og den anden side
- Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl butterdejen. Drys til slut med lidt flagesalt
- Bag butterdejstangen i den forvarmede ovn 20-25 minutter, til den er gylden og sprød. Lad den derefter hvile ca 5 minutter, inden den skæres
Server den mellemøstlige butterdejsstang med et eller flere af serveringsforslagene

