Mexicansk butterdejsstang med oksekød er en super lækker middagsret, både til hverdag og til gæster. Butterdejsstangen er nem at lave, og tilbehøret kan varieres, som du har lyst til – jeg har lavet forslag under serveringsforslag. Du kan sagtens erstatte det hakkede oksekød med hakket kylling, hvis du har mere lyst til det
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 rulle butterdej
- 400 g hakket oksekød, jeg bruger laveste fedtprocent
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1/4 squash
- 1 gulerod
- ½ rød peber, gul eller grøn kan også bruges
- 150 g majs fra dåse eller optøet fra frost
- 4 spsk finthakkede, syltede jalapeños, kan udelades
- 4 spsk finthakkede soltørrede tomater
- 3 spsk fajita-krydderi
- ½ tsk revet muskatnød, alternativt: stødt muskat
- 1½ tsk tørret oregano
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 125 g mozzarella eller cheddar *)
- lidt olie til stegning
- 1 æg
Serveringsforslag
- smørstegte champignon
- syltede agurker/cornichoner
- en skål salsa, guacamole eller creme fraiche
- oliven
- ekstra jalapeños
- en grøn salat med fx tomater og agurk
*) du kan bruge frisk mozzarella, som du river, revet mozzarella eller revet cheddar. Du kan også blande de to ostetyper
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Skyl og riv squash
- Vask/skræl og riv gulerod
- Skyl rød peber og skær den i små tern
- Hak jalapeños og soltørrede tomater
- Varm lidt olie op i en pande til middel varme og steg løg og hvidløg til de er blevet klare
- Tilsæt det hakkede oksekød og steg et par minutter, til det er blevet brunet
- Tilsæt revet squash, revet gulerod, rød peber samt krydderierne (fajita-krydderi, revet muskat og tørret oregano) og steg 5-6 minutter
- Rør tomatkoncentrat i og vend derefter majsene i
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir (lad dejen være på det oprindelige bagepapir også)
- Skær skrå strimler 1/3 ind i butterdejen fra hver side. Lav en kant på et par cm i enderne, så du kan folde disse ind (se billedet nedenfor)
- Fordel fyldet i området midt på butterdejen (indenfor de skrå strimler)
- Fordel osten hen over kødfyldet
- Fold enderne af butterdejen ind over fyldet og fold derefter strimlerne ind over fyldet, skiftevis fra den ene og den anden side
- Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl butterdejen. Drys til slut med lidt flagesalt og evt oregano
- Bag butterdejstangen i den forvarmede ovn 20-25 minutter, til den er gylden og sprød. Lad den derefter hvile ca 5 minutter inden den skæres
Server din mexicanske butterdejsstang med nogle af serveringsforslagene


