Mexicansk butterdejsstang med oksekød

Mexicansk butterdejsstang med oksekød er en super lækker middagsret, både til hverdag og til gæster. Butterdejsstangen er nem at lave, og tilbehøret kan varieres, som du har lyst til – jeg har lavet forslag under serveringsforslag. Du kan sagtens erstatte det hakkede oksekød med hakket kylling, hvis du har mere lyst til det


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 1 rulle butterdej
  • 400 g hakket oksekød, jeg bruger laveste fedtprocent
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/4 squash
  • 1 gulerod
  • ½ rød peber, gul eller grøn kan også bruges
  • 150 g majs fra dåse eller optøet fra frost
  • 4 spsk finthakkede, syltede jalapeños, kan udelades
  • 4 spsk finthakkede soltørrede tomater
  • 3 spsk fajita-krydderi
  • ½ tsk revet muskatnød, alternativt: stødt muskat
  • 1½ tsk tørret oregano
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 125 g mozzarella eller cheddar *)
  • lidt olie til stegning
  • 1 æg

Serveringsforslag

  • smørstegte champignon
  • syltede agurker/cornichoner
  • en skål salsa, guacamole eller creme fraiche
  • oliven
  • ekstra jalapeños
  • en grøn salat med fx tomater og agurk

*) du kan bruge frisk mozzarella, som du river, revet mozzarella eller revet cheddar. Du kan også blande de to ostetyper 

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint
  2. Skyl og riv squash
  3. Vask/skræl og riv gulerod
  4. Skyl rød peber og skær den i små tern
  5. Hak jalapeños og soltørrede tomater
  6. Varm lidt olie op i en pande til middel varme og steg løg og hvidløg til de er blevet klare
  7. Tilsæt det hakkede oksekød og steg et par minutter, til det er blevet brunet
  8. Tilsæt revet squash, revet gulerod, rød peber samt krydderierne (fajita-krydderi, revet muskat og tørret oregano) og steg 5-6 minutter
  9. Rør tomatkoncentrat i og vend derefter majsene i
  10. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  11. Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir (lad dejen være på det oprindelige bagepapir også)
  12. Skær skrå strimler 1/3 ind i butterdejen fra hver side. Lav en kant på et par cm i enderne, så du kan folde disse ind (se billedet nedenfor)
  13. Fordel fyldet i området midt på butterdejen (indenfor de skrå strimler)
  14. Fordel osten hen over kødfyldet
  15. Fold enderne af butterdejen ind over fyldet og fold derefter strimlerne ind over fyldet, skiftevis fra den ene og den anden side
  16. Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl butterdejen. Drys til slut med lidt flagesalt og evt oregano
  17. Bag butterdejstangen i den forvarmede ovn 20-25 minutter, til den er gylden og sprød. Lad den derefter hvile ca 5 minutter inden den skæres

Server din mexicanske butterdejsstang med nogle af serveringsforslagene