Pasta med kylling i flødesauce - "Marry me chicken"

'Marry me chicken' er en af de nemmeste pastaretter. Den er en klassisk ret, der oprindeligt stammer fra USA, hvor det siges, at retten var så lækker, at kokken ville blive friet til på stedet. Det er (måske) en god historie, men det er i hvert fald sandt, at retten er super lækker, og så er den samtidig nem at lave. Saucen består af fløde, hvidvin, løg, hvidløg, soltørrede tomater og parmesan. Saucen vendes med pasta og stegt kylling, og jeg har i min version valgt at tilsætte ærter samt italienske krydderier (timian og oregano). Har du lyst, kan du fx også tilsætte små, halverede cherrytomater


Ingredienser

  • Til 4 personer
  • 400 g pasta, fx penne eller rigatoni
  • 400 g kyllingebryst
  • 2 almindelige gule løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk chiliflager
  • 2-3 spsk soltørrede tomater, groft snittet
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1½ dl hvidvin – kan erstattes af 1 hønsebouillonterning opløst i 1½ dl kogende vand
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1 stor håndfuld ærter, optøet fra frost
  • 1 stor håndfuld basilikumblade – gem de mindste af bladene til drys inden servering – er der ikke små blade, kan du hakke lidt af bladene til drys
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra - gem lidt til evt at justere saucens tykkelse
  2. Skær kyllingebryst i mundrette stykker
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint
  4. Hak de soltørrede tomater groft
  5. Tø ærterne op ved at komme dem i en si og overhælde dem med varmt vand
  6. Varm olien op i en pande med høje kanter og steg kyllingestykkerne. Læg dem op på en tallerken
  7. Kom lidt ekstra olie i panden og sauter løg til de er klare, tilsæt hvidløg og lad dem sautere med et par minutter
  8. Tilføj de hakkede soltørrede tomater, paprika, oregano, timian og chiliflager og lad det sautere med et minut
  9. Rør tomatkoncent i og tilsæt derefter hvidvin, fløde og parmesan og lad den koge let ind
  10. Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen sammen med ærter, basilikumblade og den kogte pasta. Varm igennem og smag til med salt og friskkværnet peber
  11. Drys med de små basilikumblade inden servering
  12. Server evt lidt parmesan og ekstra chiliflager til