Pasta med laks og spinat i flødesauce

Laks er en herlig fisk, og retter med laks er en super god måde at få spist fisk. Til denne opskrift har jeg ladet mig inspirere af det italienske køkken, og kombineret laksen med pasta, spinat, tomater og ærter i en lækker, cremet flødesauce med hvidvin/bouillon og parmesan. Lidt frisk basilikum på toppen er prikken over i'et sammen med lidt friskpresset limesaft, der fremhæver og binder de forskellige ingrediensers smage sammen


Ingredienser

Til 4 personer
  • 400 g fettuccine, du kan sagtens vælge en anden type pasta *)
  • ca 400 g laks, et laksestykke eller lakseportioner
  • lidt olie og smør til at stege i
  • 1 stk almindeligt gult løg, mellemstort
  • 4 fed hvidløg
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 dl hvidvin, kan erstattes af grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 50 gram friskrevet parmesanost **)
  • 10 stk cherrytomater
  • 75 g frisk babyspinat
  • 2 dl ærter fra frost
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • Evt lidt friske basilikumsblade – kan udelades eller erstattes af persille
  • Lidt friskpresset limesaft

*) jeg brugte friske fettuccine og derfor 400 g til 4 personer sammen med laks. Normalt anbefales 100 g tørret pasta eller 125-150 g frisk pasta/person – afhængigt af, hvilke andre mættende ingredienser, der er i retten

**) du kan undlade at røre parmesanen i saucen og i stedet drysse den over den færdige ret. Eller du kan helt udelade osten, hvis du synes

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken, si vandet fra – gem lidt pastavand til evt at justere tykkelsen på saucen

  1. Pil og hak løg og hvidløg
  2. Skyl og halver tomaterne
  3. Skyl babyspinat, hvis ikke du har købt det, der er skyllet
  4. Varm lidt olie og smør op på en pande ved middel-høj varme og steg laksen, til den er gennemsegt. Læg laksen op på en tallerken
  5. Hæld lidt mere olie i panden og sauter løg, hvidløg og chiliflager, til løgene er blevet klare
  6. Tilsæt de halverede tomater og sauter dem med et minut
  7. Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt ind, hvorefter fløden og parmesanen tilsættes. Kog igennem, så saucen får en cremet konsistens
  8. Vend babyspinaten i sammen med de frosne ærter og varm igennem til ærterne er tøet og spinaten faldet sammen
  9. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber
  10. Vend pastaen i saucen – juster evt konsistensen på saucen med pastavand, hvis du synes, den er for tynd
  11. Skær/riv laksen i grove stykker, som fordeles ovenpå pastaen
  12. Drys evt med basilikumblade/persille inden servering