Pasta ratatouille med hakket kylling og grøntsager er en nem og virkelig lækker ret. Ratatouille er en traditionel, fransk, sammenkogt grøntsagsret, der serveres som tilbehør til kød eller fisk. Ratatouille kan også serveres som en selvstændig, vegetarisk ret fx med pasta. Jeg har i denne version af ratatouille valgt at kombinere grøntsagsratatouille med hakket kylling i stedet for at servere den som tilbehør. Frisk basilikum er fantastisk til grøntsager og er lige prikken over i'et. Du kan erstatte basilikum med hakket persille, hvilket vil give samme effekt men en anden smag
Tip: udelad det hakkede kylling og du har en lækker vegetarret
Ingredienser
Til 4 personer
- 500 g frisk fettuccine (320 g tørrede fettuccine), jeg brugte de grønne med spinat
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød eller grøn chili – vælg efter dine smagsløg, så chilien giver smag, men retten ikke bliver spicy
- 400 g hakket kylling
- 2 tomater, mellemstørrelse
- 1 aubergine
- 1 rød peber
- 1 stor håndfuld basilikum
- 600 g tomatpassata eller anden tomatsauce
- 2 dl grøntsagsbouillon = 1 bouillon opløst i 2 dl kogende vand
- olivenolie til at stege i
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Si vandet fra (gem lidt vand til evt at justere saucens tykkelse) , kom pastaen tilbage i gryden og vend en lille smule olivenolie i
- Pil løg og skær i tynde skiver
- Pil og hak hvidløg og chili, fjern evt kerner
- Skyl og skær aubergine, tomater og peberfrugt i tern på ca 1 cm
- Hak basilikum groft – gem lidt til drys
- Opvarm lidt olivenolie i en gryde eller pande med høj kant og rist løg, hvidløg og chili et par minutter
- Tilsæt det hakkede kylling og steg 3 minutter
- Tilsæt aubergine og steg 3-4 minutter
- Tilsæt peber og tomat og steg yderligere 3 minutter
- Tilsæt tomatsauce, bouillon, evt pastavand, lidt salt og det hakkede basilikum, og lad retten simre et par minutter
- Vend de kogte pasta i retten
- Server pasta ratatouille toppet med lidt hakket basilikum


