Ravioli bolognese

Ravioli bolognese er en nem og både børne- og voksenvenlig ret. Udgangspunktet er den klassiske pasta bolognese, hvor jeg har erstattet pasta med ravioli. Jeg bruger ravioli med svampe, men du kan vælge lige den variant, du har lyst til. Du kan også erstatte ravioli med tortellini. I stedet for mozzarella, kan du toppe retten med revet parmesan, hvis du er mere til det. Og så er der dejlige grøntsager i retten, selvom de er lidt maskerede, hvilket i nogle tilfælde kan være en fordel :-)


Ingredienser

Til 4 personer

Kødsauce

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk chili eller ½-1 tsk tørrede chiliflager, vælg efter dine smagsløg til en kødsauce, der ikke er stærk
  • 200 g champignon
  • 2 store gulerødder
  • 1 lille zucchini/squash
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk tørret timian
  • ½ spsk tørret basilikum
  • 1 tsk stødt muskat eller revet muskatnød
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 1½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 ds tomatkoncentrat, 140 g
  • 1 ds hakkede tomater + 1 dl vand til at skylle dåsen
  • olie til stegning

Desuden

  • 2 pakker ravioli, 500g, vælg den variant du har lyst til
  • 1 kugle mozzarella ost, 125 g
  • lidt friske basilikumblade, kan erstattes af hakket persille
  • lidt tørret oregano

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg, hvidløg og chili (hvis du bruger frisk chili)
  2. Rens og hak champignon
  3. Vask/skræl gulerødder og riv dem groft
  4. Vask og riv zucchini/squash
  5. Varm en pande/gryde op med olie til medium-høj varme og rist kødet 3-4 minutter
  6. Tilsæt løg, hvidløg og chili og rist et par minutter
  7. Tilsæt champignon og rist yderligere et par minutter
  8. Tilsæt timian, oregano, basilikum, muskat, tørrede chiliflager (hvis du har valgt det), salt og friskkværnet peber og lad det hele stege et par minutter ved middel varme
  9. Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater og lad det hele simre ved svag varme ca 10 minutter
  10. Imens kødsaucen simrer, koger du ravioli efter anvisning på pakken og lader dem dryppe af
  11. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  12. Hæld kødsaucen i et ovnfast fad og vend de kogte ravioli i
  13. Smuldr/riv mozzarella hen over og bag retten i ovnen ca 15 minutter, til osten er smeltet og blevet lysebrun
  14. Inden servering drysses med tørret timian og lidt friske basilikumblade
  15. Server evt ravioli bolognese med en grøn salat til