Raviolisalat med hokkaido-græskar og kylling

Raviolisalat med hokkaido-græskar og kylling er en herlig efterårs salat. Hokkaidoen bliver bagt sammen med halverede rosenkål, kyllingen bliver stegt og tortellinierne bliver kogt. Det hele samles til en lækker måltidssalat med crisp-salat, saltede mandler, ost samt en skøn og enkelt dressing. Du kan lade alle ingredienserne køle af, som jeg gør, men salaten kan også nydes lun. Du kan bruge den variant af ravioli, du har mest lyst, med eller uden kød. Jeg vælger altid en variant uden kød til denne salat, da en af ingredienserne i salaten er kylling. Salaten er fyldig og mættende med både ravioli, kylling og hokkaido, og er derfor velegnet som en måltidssalat. Du kan også udelade kyllingen og servere salaten til grill, til fisk, til kød, til frikadeller eller hvad, du har lyst til. Eller du kan servere salaten som en vegetarsalat fx med brød til. Ravioli kan udskiftes med tortellini, hvis de har fyld, du hellere vil have. Bliver der en rest, er den velegnet som frokost


Ingredienser

Til 4 personer 
  • 400 g kyllingebryst
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 pakker ravioli, 500 g – vælg den variant, du holder mest af
  • 2-3 håndfulde crispsalat, alternativ: iceberg eller hjertesalat revet/skåret i grove stykker

Bagt hokkaido-græskar og rosenkål 

  • 300 g rosenkål
  • 350 g hokkaido-græskar
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • friskpresset saft + revet skal af ½ citron
  • 1½ tsk rosmarin, knust *)
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
  • 2 tsk flydende honning
  • 1 tsk sennep
  • friskpresset saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 1 håndfuld saltmandler, hakkede **)
  • lidt parmesanost i flager, alternativt: prima donna ost eller anden ost, du kan skære i flager
  • evt lidt hakket persille

*) hvis rosmarinbladene er store, kan du knuse dem i en morter eller med bagsiden af en grydeske

**) du kan bruge ikke-saltede mandler eller nødder, hvis du har mere lyst til det

Sådan gør du

Bagt hokkaido-græskar og rosenkål

  1. Vask hokkaidoen grundigt og skær den i små tern (du behøver ikke skrælle den)
  2. Pil de yderste blade af rosenkålene, hvis de ikke er pæne og halver dem derefter
  3. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  4. Pres hvidløg ned i en skål og bland det med olivenolie, friskpresset citron, revet citronskal, knust rosmarin, salt og friskkværnet peber
  5. Vend hokkaidotern og rosenkål heri
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, læg hokkaido og rosenkål herpå og bag dem i den forvarmede ovn i ca 25 minutter – de må ikke blive for bløde – og lad dem køle af

Kylling og ravioli

  1. Imens hokkaido og rosenkål bager skærer du kyllingebryst i tynde strimler og steger dem i lidt olivenolie. Drys dem med salt og peber og lad dem køle af
  2. Kog ravioli efter anvisning på pakken, hæld vandet fra og lad dem køle af. Dryp dem evt med en lille smule olivenolie, så de ikke klæber sammen

Anretning

  1. Bland ingredienserne til dressingen sammen i en skål 
  2. Fordel ravioli, kylling, salat, hokkaido og rosenkål på et fad og dryp dressingen over
  3. Top salaten med de hakkede saltmandler, lidt parmesan flager samt evt hakket persille