Salat med bagte sødkartofler og grønkål

Salat med bagte sødkartofler, grønkål og sorte bønner er en lækker, nem, mættende og super sund salat. Derfor er den virkelig god at servere som et vegetarisk måltid fx med lidt lækkert brød eller æg til. Skal middagen ikke være vegetarisk, er salaten super sammen med grill, stegt kylling eller fisk


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør eller frokost
  • 2 stk mellemstore, aflange sødkartofler *)
  • lidt olivenolie
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 ds sorte bønner, alternativt: røde kidney bønner
  • 3 håndfulde fintsnittet grønkål
  • 3 håndfulde blandet salat, fx ruccola, feldsalat, crisp salat eller salatmix
  • ½ håndfuld grofthakket, bredbladet persille
  • 2 stk avocado

½ citron, saften heraf (den anden halvdel bruges i dressingen)

Dressing

  • 4 spsk mild olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk flydende honning
  • lidt salt og friskkværnet peber

Topping

  • granatæblekerner – kan udelades eller erstattes af lidt halverede, grønne druer
  • lidt ristede, saltede mandler – kan udelades eller erstattes af andre mandler eller nødder
  • evt lidt spirer, hvis du har det – hvidløgsspirer, bønnespirer, ærtespirer, radissespirer

*) kan du kun finde de lidt runde sød kartofler, kan du halvere skiverne

Sådan gør du

  1. Skræl de søde kartofler og skær dem i skiver på ca ½ cm. Vend dem i olivenolie tilsat salt, friskkværnet peber samt tørret rosmarin
  2. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  3. Hæld de sorte bønner i en si og lad dem dryppe godt af
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, fordel sødkartoffelskiverne herpå i ét lag og bag dem i den forvarmede ovn ca 25 minutter, til de er møre (ikke alt for bløde). Lad dem køle af
  5. Skær grønkålen af stænglerne og vask den grundigt (hvis ikke du har købt det, der er skyllet og klar). Snit grønkålen fint og fordel det på et fad eller kom det i en skål
  6. Vend den valgte salat i grønkålen sammen med hakket, bredbladet persille
  7. Halver avocadoen, tag kødet ud af skallen og skær det i skiver. Dryp skiverne med citronsaft og vend dem i salaten
  8. Anret de sorte bønner og de bagte sødkartoffelskiver på salaten
  9. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Dressingen serveres i en lille skål ved siden af, så man selv kan dosere
  10. Inden servering drysses evt med granatæblekerner og mandler eller nødder