Salat med kakifrugt og tomater

Salat med kakifrugt og tomater er en lækker, smuk og smagfuld salat med tomater, kakifrugt og frisk mozzarella. Salaten har en dejlig kombination af sødme og syrlighed samt en cremet tekstur fra mozzarellaen. Dressingen med citron giver salaten en dejlig friskhed, pistacienødderne giver lækkert knas som modspil til de bløde ingredienser, og basilikum er prikken over i'et med sin elegante, krydrede smag. Udover at tale til smagsløgene, er salaten en fryd for øjet med sine skønne farver. Salaten kan serveres til stort set alt, men personligt synes jeg, at den er perfekt til fisk, fx ovnbagt laks og til kylling, stegt eller grillet
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 hjertesalat, alternativ: romainesalat eller iceberg
- 100 g cherrytomater, røde eller blandede farver
- ½ agurk
- 75 g mozzarellakugler
- 1 kakifrugt
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk friskpresset saft + ½ spsk revet skal af 1 økologisk/ubehandlet citron (har du en citronolie kan du bruge det i stedet)
- 2 spsk balsamico, gerne glaze hvilket gør dressingen lidt tykkere
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 1 håndfuld oliven, sorte eller grønne – kan udelades
- 1 håndfuld basilikumblade
- 1 håndfuld pistacienødder
Sådan gør du
- Skyl, tør og snit salaten og kom den i en salatskål
- Skyl tomater, skær dem i halve eller kvarte og kom dem i skålen
- Skyl agurken, skær den i små tern og kom dem i skålen
- Halver mozzarellakugler og kom dem i skålen
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den forsigtigt sammen med salaten
- Skyl kakifrugt, halver den, skær den i tynde skiver og anret den på salaten
- Hak basilikumblade og pistacienødder og drys over salaten sammen med oliven inden servering

