Salat med mynte og feta

Salat med mynte og feta er super nem og hurtig at lave, og så er den sund med de lækre grønne ingredienser. Dressingen er ganske simpel – olivenolie og friskpresset citronsaft. Nyd salaten til al slags grill eller til de retter, du ellers spiser salat til – den passer stort set til alt


Ingredienser

Til 2 personer som tilbehør 

  • 1 rødløg
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g edamamebønner
  • 2-3 skiver ristet brød
  • 100 g feta
  • 100 salat, alle slags salat kan bruges
  • 1 skoleagurk eller ½ almindelig agurk
  • 2 spsk finthakkede mynteblade
  • 2 tsk revet skal af en ubehandlet/økologisk citron
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk olivenolie eller anden olie
  • lidt friskkværnet peber


Sådan gør du

  1. Pil løg, halver det og skær det i tynde skiver. Læg skiverne på en tallerken, drys dem med 1 tsk groft salt og lad dem stå 5 minutter, inden du skyller løgene og presser dem fri for væde
  2. Hæld edamamebønnerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 2 minutter, hvorefter de skal dryppe godt af
  3. Rist brødskiverne og skær dem i passende croutoner
  4. Skær fetaen i tern
  5. Riv den valgte salat i grove stykker
  6. Skyl agurken og skær den i stave eller skiver
  7. Snit mynten fint
  8. Riv skallen af citronen og pres saften
  9. Læg salaten på et fad og fordel resten af ingredienserne over. Dryp med friskpresset citronsaft, olivenolie og lidt friskkværnet peber til sidst