Salat Nicoise med cremet tunsalat


Salat Nicoise er en super lækker salat, især når det er sommer og varmt. De væsentligste ingredienser i en Salat Nicoise er tun, æg, oliven og tomater. Af andre lækre ingredienser, har jeg har brugt blomkål, løg, bønner, radisser, peberfrugt, kapers og avocado. Jeg har giver salaten et twist i forhold til den klassiske Salat Nicoise, da jeg har lagt en cremet tunsalat på toppen - super lækkert sammen med grøntsagerne. Jeg havde en rest blomkål, så derfor er der blomkål i min Salat Niciose – det giver dejlig knas sammen med de sprøde radisser. Kapers er dejlig let saltede, og det syrlige tuch kommer fra den friskpressede citronsaft. Salaten er mættende og fungerer som et måltid i sig selv – du kan evt servere noget lækkert brød til



Ingredienser

Til 4 personer 

Salat

  • 200-300 g kartofler
  • 3-4 æg
  • 150 g grønne bønner (haricot verts) – gerne fra frost 
  • 1/2 rød peber, alternativt: gul eller grøn
  • 1 lille rødløg
  • 10-12 cherrytomater
  • 6-8 radisser
  • 1 avocado
  • ca 200 g blomkål, kan udelades
  • 1 håndfuld oliven, sorte eller grønne
  • 2-3 spsk kapers
  • 3 spsk hakket persille
  • lidt sprød salat til bunden, fx crispy salat, iceberg eller hjertesalat

Tunsalat

  • 1 ds tun i olie, drænet
  • 3 spsk græsk yoghurt
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Salaten

  1. Vask/skrab/skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre – de må ikke blive for bløde. Hæld vandet fra g lad kartoflerne køle af. Når de er kolde, skæres de i halve, kvarte eller skiver afhængig af størrelsen
  2. Kog æggene i 6-7 minutter, afhængig af, hvor bløde du vil have dem. Pil dem og skær dem i både
  3. Kom bønnerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem stå et par minutter inden vandet hældes fra. Bruger du friske bønner, skal de koges et par minutter
  4. Skyl peberfrugt og skær den i små tern
  5. Pil rødløg og skær det i små tern
  6. Skyl tomater og halver dem
  7. Halver avocado, fjern stenen, tag kødet ud af skallen og skær det i skiver
  8. Lav små buketter af blomkålen
  9. Skyl radiser og skær dem i skiver
  10. Skyl og hak persillen med en kniv

Tunsalat

  1. Dræn tunen for olie og rør den sammen med resten af ingredienserne i en skål

Dressing

  1. Rør ingredienserne sammen i en lille skål

Anretning af salaten

  1. Læg lidt sprød salat på et fad eller i en skål og anret ingredienserne til salaten herpå – gem lidt persille til drys
  2. Fordel skefulde af tunsalaten på grøntsagerne og dryp dressingen over

Server evt lækkert brød til salaten