Spidskålssalat med fennikel og bær

En super nem, sund og herlig grøn salat med spidskål, blomkål, fennikel, ærter, agurk, løg og blåbær. Jeg har udelukkende brugt grønne grøntsager og kommet blåbær i – både som en farvekontrast, men også fordi det smager skønt med bær og kål sammen. Hindbær eller jordbær kan sagtens bruges i stedet for blåbær. Og så lidt knas på toppen i form af saltede mandler. Dressingen er en helt simpel af slagsen med olivenolie, citronsaft, sennep og honning. Du kan også vælge blot at dryppe salaten over med lidt olivenolie og friskpresset citronsaft. Nyd salaten til alt, hvad du ellers spiser salat til – den passer til stort set alt. Du kan, med fordel når du er i gang med at snitte, vælge at lave ekstra, som du kan opbevare i en lukket frysepose i køleskabet, så du har salat til flere dage, og salaten bevarer sin sprødhed
Tip: du kan erstatte blåbær med andre bær. Du kan også tilsætte halve cherrytomater eller avocadotern. Mandlerne kan skiftes ud med andre former for nødder, eller nødder kan helt udelades
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør *)
- 1 lille hvidt spidskål
- 1 stor håndfuld ærter fra frost, friske kan sagtens bruges
- ½ lille blomkål
- ½ fennikel
- 1 skoleagurk eller ½ almindelig agurk
- 3 forårsløg
- 1 håndfuld blåbær
Topping
- lidt saltede mandler
Dressing **)
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk flydende honning
- lidt salt og friskkværnet peber
*) portionen her er til 4 personer som tilbehør. Du kan sagtens gange op til flere, eller du kan lave dobbelt/tredobbelt portion og opbevare salaten i en lukket frysepose i køleskabet – så har du salat til flere dage. Det egner kålsalater sig fremragende til. Når jeg vælger at lave salat til flere dage, skraber jeg kernerne ud af agurken, hvis der er mange, så den ikke afgiver så meget væde
**) du kan i stedet vælge at dryppe lidt olivenolie og friskpresset citronsaft over salaten
Sådan gør du
- Overhæld ærterne med kogende vand og lad dem dryppe godt af
- Snit spidskålen fint
- Del blomkålen i små buketter
- Snit fennikel fint – snit også den grønne top og gem til at drysse over til sidst
- Skyl agurk, halver den på langs og skær den i tynde skiver
- Skyl forårsløg og snit dem fint
- Skyl blåbærrene
- Rør ingredienserne til dressingen sammen
- Kom alle grøntsagerne i en skål eller på et fad, vend dem sammen og vend derefter dressingen i. Drys de saltede mandler over til sidst

