Stir-fry med hakket kylling og aubergine

Stir-fry hakket kylling og aubergine er en super nem og lækker asiatisk ret med få ingredienser. Retten er spicy, men du kan lave den med den type chili og chilisauce, som du ønsker. Den behøver ikke være spicy for at smage fantastisk. Mild chili smager også af chili (det afhænger helt af dine smagsløg, hvad der er spicy for dig). Spejlægget på toppen giver lige prikken over i'et
Ingredienser
Til 4 personer
- ½ dl olivenolie eller anden olie
- 1 stor + 1 lille, eller ½, aubergine
- 5-6 forårsløg
- 2 stk rød chili, vælg efter dine smagsløg – retten må gerne være spicy
- 600g hakket kylling
- 3/4 dl chilisauce, vælg mild, medium eller stærk – retten må gerne være spicy, men vælg efter dine smagsløg
- 1 stor håndfuld basilikumblade
- 125 g sukkerærter
Til servering
- kogte ris
- spejlæg, 1-2 æg/person
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Skyl aubergine og skær dem i mundrette firkanter
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver
- Hak de røde chili fint
- Hak basilikumblade groft – gem lidt af de mindste blade til servering
- Skyl sukkerærter og halver dem på langs
- Varm 2 spsk af olien op i en wok eller pande til medium-høj varme, tilsæt aubergineternene, drys med salt og friskkværnet peber og steg under omrøring 3-4 minutter, til aubergineternene er blevet gyldne. Tag dem op på en tallerken
- Hæld resten af olien i wok'en/panden (stadig medium-høj varme) og steg løg, chili og halvdelen af det hakkede basilikum 2-3 minutter
- Tilsæt det hakkede kylling og steg 10 minutter
- Mens retten steger, kan du stege dine spejlæg (du kan også stege dem bagefter og holde retten varm imens)
- Kom auberginetern tilbage i wok'en/panden sammen med chilisauce og sukkerærter og varm igennem
- Inden servering vendes resten af det hakkede basilikum i, og retten toppes med de små basilikumblade
Server din stir-fry hakket kylling og aubergine med de kogte ris, spejlæg og evt en lille skål chilisauce til

