Stir-fry hakket oksekød med ananas

Stir fry hakket oksekød med ananas er en super nem, thai inspireret stir-fry ret , der er sød, smagfuld, frisk og syrlig. Jeg serverer den hakkede, grønne chili ved siden af, så man selv kan dosere og få retten så stærk, man har lyst til – eller helt undlade chili, hvis ikke man lige er til det. Jeg har brugt grønne asparges og sukkerærter, men disse to grøntsager kan erstattes af, hvad du lige har eller har lyst til. Stort set alle grøntsager passer sammen med ananas. Oksekødet kan erstattes af hakket kylling, hakket grisekød eller blandingen af hakket grisekød og kalvekød


Ingredienser

Til 4 personer

  • ½ stor ananas
  • 1 spsk olivenolie eller anden olie
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk ingefærpasta *)
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk soyasauce
  • 125 g sukkerærter
  • 1 bundt grønne asparges, 16-18 stk

Ananassalsa

  • det hakkede ananas
  • ½ dl hakket, friske basilikumblade + lidt ekstra blade til servering
  • ½ dl hakket, friske mynteblade + lidt ekstra blade til servering
  • 1 lille rødløg, skåret i tynde strimler
  • ½ dl friskpresset limesaft eller limejuice

Til servering

  • 1 lang grøn chili, skåret i tynde skiver
  • kogte jasmin- eller basmatiris

*) kan du ikke finde ingefærpasta, kan du bruge 3 spsk frisk, revet ingefær

    Sådan gør du

    1. Kog risene efter anvisning på pakken
    2. Skræl den halve ananas. Skær halvdelen i mundrette stykker og hak resten med en kniv – kom den hakkede del i en skål og stil til side til ananassalsa
    3. Pil og hak hvidløg fint
    4. Skyl asparges og skær dem i stykker på ca 3 cm
    5. Skyl sukkerærter og halver dem på langs
    6. Forbered urter og løg til ananassalsa og rør ingredienserne til ananassalsaen sammen i skålen med det hakkede ananas (gem 1 spsk limejuice) og smag til med salt og friskkværnet peber - stil til side
    7. Varm en pande med høj kant eller en wok op til høj varme med olie og steg hvidløg et par minutter
    8. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt
    9. Tilsæt ingefærpasta, sukker og soyasauce og steg yderligere 3-4 minuter
    10. Tilsæt asparges og steg et par minutter
    11. Tilsæt sukkerærter og ananasstykker og steg yderligere 1 minut
    12. Rør den gemte spsk limejuice i retten

    Server retten anrettet på ris, drysset med de ekstra basilikum- og mynteblade, og server ananassalsaen samt chiliskiverne til