Stir-fry rejer med grøntsager

Stir-fry med rejer og grøntsager er en super nem, asiatisk inspireret ret. Der er masser af grøntsager i retten, som skal snittes, men det er det værd, når du kan servere den færdige ret med sprøde, sunde og lækre grøntsager. Har du ikke tid til at lade rejerne marinere et par timer, kan du lade dem marinere mens du snitter. Du kan bruge rå tigerrejer, eller du kan bruge kogte vannamei rejer fra frost, som du så lige skal tø op først
Ingredienser
Til 2 personer
- 200 g rå tigerrejer, alternativt kogte, optøede vannamei rejer fra frost
- 100 g aspargesbroccoli incl stængler, alternativt almindelig broccoli
- 1/4 blomkål, ca 250 g
- 2-3 gulerødder
- 4 forårsløg
- 50 g sukkerærter
- 2 store håndfulde hvid spidskål, fintsnittet
- 50 g cashewnødder
- olie til stegning, gerne sesamolie
- 1 spsk frisk mynte, hakket
- 1 håndfuld frisk koriander eller basilikum, hakket
Marinade
- 1 stængel citrongræs
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk hakket frisk ingefær
- 1 limefrugt, økologisk/ubehandlet
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk sød chilisauce
- 1 spsk olie, brug samme slags olie, som du steger i
Til servering
- limefrugt skåret i både
- evt små skåle med sød chilisauce
- kogte ris
Sådan gør du
- Skær enden af citrongræs, pil det yderste lag af og snit stænglen fint
- Pil hvidløg og skræl ingefær. Hak begge dele fint
- Riv skallen af limefrugten og pres derefter saften
- Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og vend rejerne heri. Lad rejerne stå på køl, gerne 2 timer og ellers så længe, du har tid til
- Skær 'buketterne' af aspargesbroccolien og skær stænglerne i stave
- Skræl/vask gulerødder og skær dem i tynde stave
- Vask forårsløg og skær dem i skrå skiver
- Snit spidskål fint
- Skyl sukkerærter og skær dem i strimler på langs
- Rist cashewnødderne på en pande eller i en wok med en lille smule olie, gerne sesamolie og læg dem på en tallerken
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Varm wok/pande op til medium-høj varme med en lille smule af marinaden fra rejerne, rist rejerne, lidt ad gangen, og læg dem på en tallerken efterhånden
- Kom lidt mere marinade i wok/pande og steg grøntsagerne 1-2 minutter, lidt ad gangen. Suppler med lidt marinade, hvis det er nødvendigt
- Læg alle grøntsager samt rejer tilbage i wok/pande, hæld resten af marinaden i og varm det hele igennem
- Vend de ristede cashewnødder, mynte og basilikum/koriander i retten – gem lidt til at drysse over
- Server retten med limebåde, evt små skåle med sød chilisauce samt kogte ris

