Tøm køleskabet stir-fry med kylling og grøntsager

Tøm køleskabet og undgå madspild.

En skøn asiatisk inspireret stir-fry med kylling og grøntsager i en smagfuld sauce. Retten er tilberedt med kyllingebryst skåret i tynde strimler samt grøntsager, der lynsteges og dermed beholder deres sprødhed. Du kan bruge de grøntsager du har lyst til eller du kan tømme køleskabet for grøntsagsrester. Du skal være opmærksom på, at hvis du bruger gulerødder, andre rodfrugter eller fx blomkål, skal de skæres i tynde skiver eller stave og blomkål i små buketter, for at have samme stegetid som andre grøntsager. Grøntsagerne skal kunne tilberedes på 3-4 minutter, så de bevarer deres sprødhed og farve. Det hele vendes i en herlig stir-fry sauce med teriyaki, soya og østerssauce og serveres med ris, nudler eller fx blomkålsris


Ingredienser

Til 4 personer

  • 500 g kyllingebryst
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk ingefær, hakket
  • 600-700 g blandende grøntsager – jeg brugte zucchini (squash), rød peber, sukkerærter og pak choy *)
  • olie til stegning

Sauce

  • 1 dl teriyaki sauce
  • 1/2 dl soya sauce
  • ½ dl østerssauce
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk maizena + lidt koldt vand til at røre det op i

Til servering

  • kogte ris eller nudler
  • evt lidt friske basilikum- eller korianderbladeblade

    Sådan gør du

    1. Pil rødløg og skær det i strimler

    1. Pil og hak hvidløg, skræl og hak ingefær
    2. Snit eller skær grøntsagerne i mundrette stykker *)
    3. Skær kyllingebryst i tynde strimler
    4. Bland ingredienserne til saucen sammen i en skål. Rør først maizena ud i koldt vand og tilsæt så de andre ingredienser
    5. Varm en pande eller wok op til middel-høj varme med lidt olie og brun kyllingen
    6. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg 1 minut
    7. Tilsæt derefter grøntsagerne og steg 2-3 minutter
    8. Tilsæt saucen og rør det hele godt sammen og varm igennem
    9. Inden servering kan evt tilføjes lidt basilikum- eller korianderblade
    10. Server din stir-fry med kogte ris, nudler eller fx blomkålsris

    *) da grøntsagerne skal lynsteges, skal hårde grøntsager såsom gulerødder og andre rodfrugter skæres i tynde skiver eller stave og blomkål i små buketter