Æbletærte med brombær, basilikum og creme

En herlig og nem æbletærte, går man aldrig fejl af. Alle slags æbler kan bruges, så du skal blot vælge dem, du bedst kan lide, eller dem du måske har i haven. Nogle gange springer jeg over, hvor gærdet er lavest og bruger færdiglavet tærtedej- det er faktisk udmærket. Men du får også lige opskriften på den mørdej, jeg ellers bruger til denne tærte. Jeg har lagt et lag kagecreme under æblerne. Det er her vigtigt, at det er en bagestabil kagecreme, og jeg bruger "Bagestabil Kagecreme fra Dr. Oetker". Den fungerer godt. Den bliver ret fast, så den skal smøres ud på den forbagte tærtebund. Jeg rev lidt marcipan i cremen, men det er absolut ikke nødvendigt. Og så gav jeg min creme et lille twist med noget finthakket basilikum. Det er heller ikke et must, men det giver en dejlig kontrast til den søde creme.

Server tærten, som den er, eller server den med flødeskum eller yoghurt rørt med vaniljesukker – alternativt creme fraiche rørt med vaniljesukker


Ingredienser

Til en tærte på 21-21 cm i diameter

Mørdej – eller brug en rulle færdiglavet tærtedej

  • 25 g mandelmel
  • 75 g flormelis
  • 200 g hvedemel
  • 150 g koldt smør
  • 2 æggeblommer

Æble og cremefyld

  • 4 dl mælk
  • 1 brev Bagestabil Kagecreme fra Dr. Oetker
  • 100 g revet marcipan, kan udelades
  • 25 g mandelmel
  • 2 spsk fint hakket basilikum, kan udelades
  • 2-3 store æbler skåret i skiver/tynde både
  • 2 spsk sukker, gerne rørsukker
  • en håndfuld brombær

Sådan gør du

Mørdej - eller brug en rulle færdiglavet tærtedej

  1. Bland mandelmel og hvedemel i en skål og sigt flormelis heri. Hak smørret i melblandingen og bliv ved med at smuldre det, til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblommer og saml dejen.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 180 grader, traditionel ovn
  4. Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform på 21-22 cm i diameter. Tryk forsigtigt dejen fast i kanterne og skær evt overskydende dej af med en skarp kniv. Prik dejen i bund og på sider
  5. Forbag tærtebunden 12-15 minutter

Æble og cremefyld

  1. Riv marcipanen og hak basilikum
  2. Hæld mælken i en skål og pisk kagecremepulveret i med et piskeris
  3. Rør marcipan, mandelmel og basilikum i cremen og stil det i køleskabet i 20 minutter. Cremen bliver meget fast
  4. Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehus. Skær derefter æblerne i skiver/tynde både
  5. Fordel cremen på den forbagte tærtebund. Det gøres nemmest med en dejskraber eller en ske
  6. Fordel æbleskiverne over cremen, pynt med brombær og drys med rørsukker
  7. Bag tærten færdig ca 30-35 minutter, til bunden er bagt og gylden og æblerne er møre