Asiatisk citrongræs-karrykylling

Asiatisk citrongræs-kyllingekarry er en super lækker, asiatisk inspireret karryret, som jeg blev inspireret til at lave sidste gang, jeg var i Bangkok. Citrongræs og kokosmælk passer fantastisk sammen, og grøntsagerne er typiske i thai-/asiatiske retter. Jeg har skrevet 1-2 spsk gul karrypasta, så vurder selv hvor meget du vil have i retten – skal den være spicy, medium eller mild. Det sammen gælder chiliskiverne på toppen – hvilken type chili, hvor meget eller slet ikke. Lidt gurkemeje giver en skøn gul farve, men det kan sagtens undværes. Jeg koger/steger (næsten) aldrig sukkerærter med i retterne men vender dem i til sidst, så de bibeholder deres herlige sprødhed


Ingredienser

Til 2 personer

  • 150 g jasmin- eller basmatiris
  • 250-300 g kyllingebryst
  • olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler citrongræs
  • 1-2 spsk gul karrypasta
  • 1 stor tsk stødt gurkemeje
  • 1 stk gulerod
  • 75 g babyspinat eller almindelig spinat
  • 2 dl kokosmælk (svarer til ½ ds)
  • ½ limefrugt, saften heraf
  • 50 g sukkerærter

Topping

  • ½-1 stk rød chili i tynde skiver, vælg efter den styrke, du ønsker *)
  • 1 håndfuld koriander, grofthakket. Kan erstattes af basilikum

Til servering

  • kogte ris
  • 1 stk lime i både

*) du kan udelade chili, eller du kan bruge mini snackpeber i stedet

    Sådan gør du

    1. Kog risene efter anvisning på pakken
    2. Tilbered topping og stil til side
    3. Pil og hak hvidløg fint
    4. Skær citrongræsstængler i 3 stykker og bank dem med bagenden af en kniv, en grydeske eller med en kagerulle
    5. Vask/skræl gulerod og skær den i tynde skiver. Er guleroden tyk, kan du halvere skiverne
    6. Vask sukkerærter og skær dem i skrå skiver
    7. Skyl spinat, hvis ikke du har købt det, der er skyllet
    8. Skær kyllingebryst i strimler
    9. Varm en pande med høj kant eller en gryde op med olie til middel-høj varme og steg hvidløg, citrongræs og karrypasta et par minutter
    10. Tilsæt kyllingekødet og steg til det er gennemstegt, ca 3-4 minuter – efter et par minutter tilsættes gulerodsskiverne
    11. Skru ned for varmen, rør gurkemeje i, tilsæt kokosmælk og lad det hele simre et par minutter
    12. Tilsæt spinat, limesaft og sukkerærter og vend det hele sammen til spinaten 'falder sammen'
    13. Tag citrongræs op

    Anret retten i dybe tallerkener/skåle sammen med ris og drysset med chiliskiver og koriander/basilikum. Server limebåde til