Asiatisk citrongræs-karrykylling

Asiatisk citrongræs-kyllingekarry er en super lækker, asiatisk inspireret karryret, som jeg blev inspireret til at lave sidste gang, jeg var i Bangkok. Citrongræs og kokosmælk passer fantastisk sammen, og grøntsagerne er typiske i thai-/asiatiske retter. Jeg har skrevet 1-2 spsk gul karrypasta, så vurder selv hvor meget du vil have i retten – skal den være spicy, medium eller mild. Det sammen gælder chiliskiverne på toppen – hvilken type chili, hvor meget eller slet ikke. Lidt gurkemeje giver en skøn gul farve, men det kan sagtens undværes. Jeg koger/steger (næsten) aldrig sukkerærter med i retterne men vender dem i til sidst, så de bibeholder deres herlige sprødhed
Ingredienser
Til 2 personer
- 150 g jasmin- eller basmatiris
- 250-300 g kyllingebryst
- olie til stegning
- 2 fed hvidløg
- 2 stængler citrongræs
- 1-2 spsk gul karrypasta
- 1 stor tsk stødt gurkemeje
- 1 stk gulerod
- 75 g babyspinat eller almindelig spinat
- 2 dl kokosmælk (svarer til ½ ds)
- ½ limefrugt, saften heraf
- 50 g sukkerærter
Topping
- ½-1 stk rød chili i tynde skiver, vælg efter den styrke, du ønsker *)
- 1 håndfuld koriander, grofthakket. Kan erstattes af basilikum
Til servering
- kogte ris
- 1 stk lime i både
*) du kan udelade chili, eller du kan bruge mini snackpeber i stedet
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Tilbered topping og stil til side
- Pil og hak hvidløg fint
- Skær citrongræsstængler i 3 stykker og bank dem med bagenden af en kniv, en grydeske eller med en kagerulle
- Vask/skræl gulerod og skær den i tynde skiver. Er guleroden tyk, kan du halvere skiverne
- Vask sukkerærter og skær dem i skrå skiver
- Skyl spinat, hvis ikke du har købt det, der er skyllet
- Skær kyllingebryst i strimler
- Varm en pande med høj kant eller en gryde op med olie til middel-høj varme og steg hvidløg, citrongræs og karrypasta et par minutter
- Tilsæt kyllingekødet og steg til det er gennemstegt, ca 3-4 minuter – efter et par minutter tilsættes gulerodsskiverne
- Skru ned for varmen, rør gurkemeje i, tilsæt kokosmælk og lad det hele simre et par minutter
- Tilsæt spinat, limesaft og sukkerærter og vend det hele sammen til spinaten 'falder sammen'
- Tag citrongræs op
Anret retten i dybe tallerkener/skåle sammen med ris og drysset med chiliskiver og koriander/basilikum. Server limebåde til

