En meget hurtig og nem ret baseret på de grøntsagsrester, der var i køleskabet. Bønnespirer, blomkål og hvidkål skulle bruges, inden det blev kedeligt, så hvorfor ikke grøntsagsbiksemad. Men alle slags grøntsager kan bruges. Jeg supplerede resterne med det, jeg lige havde lyst til - det var bacon, men en rest kylling er også godt - samt karry og soyasauce, så retten fik et asiatisk touch. En super god og nem måde at undgå madspild
Ingredienser
til 2 personer
- 1 pk bacon
- 2 tsk hvidløg
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 1 rest blomkål
- 1 rest hvidkål
- 1 rest bønnespirer, jeg havde 75 g
- 1 rest champignon, jeg havde 50 g
- 1 håndfuld frosne ærter
- 1 håndfuld frosne majs
- 1 lille håndfuld rosiner
- 2 tsk karry
- 2-3 spsk soyasauce
- ½ tsk rørsukker eller almindelig sukker
- olie til stegning
Sådan gør du
- Skyl og snit porre i ringe og hak hvidløg
- Skyl eller skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver. Hvis gulerødderne er store, så del dem på langs først
- Rens og skær champignon i skiver
- Lav små buketter af blomkål og snit hvidkål
- Skær bacon i små stykker
- Rist karry i lidt olie 1 minut
- Sauter derefter porre og hvidløg i karryen
- Tilsæt bacon og steg dette
- Tilsæt gulerødder og blomkål og steg yderligere 2 minutter
- Tilsæt de øvrige ingredienser og varm det hele igennem
Server med ris og drys med rosiner