Asiatisk grøntsagsbiksemad med bacon

En meget hurtig og nem ret baseret på de grøntsagsrester, der var i køleskabet. Bønnespirer, blomkål og hvidkål skulle bruges, inden det blev kedeligt, så hvorfor ikke grøntsagsbiksemad. Men alle slags grøntsager kan bruges. Jeg supplerede resterne med det, jeg lige havde lyst til - det var bacon, men en rest kylling er også godt - samt karry og soyasauce, så retten fik et asiatisk touch. En super god og nem måde at undgå madspild 


Ingredienser

til 2 personer

  • 1 pk bacon
  • 2 tsk hvidløg
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 1 rest blomkål
  • 1 rest hvidkål
  • 1 rest bønnespirer, jeg havde 75 g
  • 1 rest champignon, jeg havde 50 g
  • 1 håndfuld frosne ærter
  • 1 håndfuld frosne majs
  • 1 lille håndfuld rosiner
  • 2 tsk karry
  • 2-3 spsk soyasauce
  • ½ tsk rørsukker eller almindelig sukker
  • olie til stegning

Sådan gør du

  1. Skyl og snit porre i ringe og hak hvidløg
  2. Skyl eller skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver. Hvis gulerødderne er store, så del dem på langs først
  3. Rens og skær champignon i skiver
  4. Lav små buketter af blomkål og snit hvidkål
  5. Skær bacon i små stykker
  6. Rist karry i lidt olie 1 minut
  7. Sauter derefter porre og hvidløg i karryen
  8. Tilsæt bacon og steg dette
  9. Tilsæt gulerødder og blomkål og steg yderligere 2 minutter
  10. Tilsæt de øvrige ingredienser og varm det hele igennem


Server med ris og drys med rosiner