Hos os elsker vi nudler, vi elsker suppe, og vi elsker spicy mad, så kombinationen er alle tiders. Suppen er perfekt en varm sommerdag men også til at varme sig ved en kold og blæsende efterårsdag. Suppen er også god som forret.
Denne nudelsuppe er inspireret af vores rejser i asien - og den er spicy..
Ingredienser
til 4 personer
- 3 stk kyllingebryst
- 250 g brune champignon
- 100 g andre slags svampe eller 25 g tørrede svampe, fx kantareller
- 4 stængler bladselleri
- 2 spsk hakket ingefær
- 4 fed hvidløg
- 3 forårsløg
- chili - brug den type og mængde, der passer dine smagsløg, men suppen skal være spicy
- 125 g nudler - vælg de nudler, du bedst kan lide. Jeg bruger gule ægnudler
- 2 l grøntsagsbouillon
- frisk koriander til at drysse over inden servering
Sådan gør du
- Hvis du bruger tørrede svampe, så start med at sætte dem i blød efter anvisning på pakken
- Hak hvidløg, ingefær og chili
- Rens svampe og skær dem i skiver
- Skyl bladselleri og forårsløg og skær dem i skiver
- Skær kyllingebrystet i små tern, der kan spises med ske eller pinde
- Sauter hvidløg, ingefær og chili i en stor gryde
- Tilsæt kyllingestykkerne og rist disse med i nogle minutter, så de bliver ristet på alle sider
- Tilsæt grøntsagsbouillon og svampe og lad det hele simre under låg i 10 minutter
- Tilsæt bladselleri og forårsløg og lad suppen simre videre et par minutter - hvis du har valgt nudler, der skal koge mere end 4-5 minutter, skal du også putte dem i suppen sammen med bladselleri og forårsløg. Nudler, der skal koge 4-5 minutter kommes i, når bladselleri og forårsløg har været i et par minutter. Rør i suppen med en gaffel, så nudlerne undgår at klumpe sammen.
- Server i skåle med frisk koriander drysset over og evt brød til. Jeg bruger mine yndlingsbrød - grillede pitabrød med salt.