Asiatiske nudler med svampe og kylling

Jeg er vild med alle former for svampe, og sammen med nudler og østerssauce smager de vidunderligt. Lige netop disse ingredienser havde jeg lyst til at bruge til middagen og lod mig derfor inspirere af det asiatiske køkken. Jeg valgte de store lækre portobello svampe og de lyse østershatte, men alle former for svampe smager fantastisk i retten. Og så indeholder retten de fire vigtige elementer i det asiatiske køkken: sødt, surt, spicy og salt. Man kan lave retten vegetarisk ved at erstatte kylling med tofu


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 100 g glasnudler eller risnudler
  • 200 g kyllingebryst
  • 2 store portobello svampe ca 125-150 g
  • ca 150 g østershatte
  • 5 stk minimajs
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige hvidløgsfed
  • 1-2 røde chilier - vælg mængde og styrke så retten, efter dine smagsløg, bliver medium spicy
  • 3 spsk soya
  • 3 spsk østerssauce
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 spsk olie til stegning, fx kokos- eller sesamolie

Til servering

  • 2 forårsløg
  • 1 lille håndfuld saltede cashewnødder

Sådan gør du

  1. Rens portobello svampene og skær dem i tern
  2. Rens østershatte og skær/riv dem i strimler
  3. Pil og hak hvidløg fint med en kniv
  4. Hak chili fint - bruger du kernerne, bliver retten mere spicy
  5. Skær minimajsene igennem på langs
  6. Skær forårsløg i skrå skiver på ca 2½ cm og stil dem til side til servering
  7. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  8. Tilbered glasnudlerne efter anvisning på pakken, hæld dem op i en si og lad dem dryppe af
  9. Varm olien op ved høj varme i en wok, sauterpande eller pande med høj kant og tilsæt hvidløg og chili som ristes ½ minut
  10. Tilsæt kyllingestrimlerne som ristes 2-3 minuter til de tager farve
  11. Skru lidt ned for varmen og tilsæt portobello svampene og soya, og lad det riste under omrøring 2-3 minutter
  12. Tilsæt østershattene, minimajs og 2 spsk vand. Når vandet bobler op tilsættes østerssauce, flydende honning og limesaft
  13. Bland til slut de afdryppede glasnudler i og vend det godt sammen - det gøres nemmest med to gafler
  14. Server retten drysset med forårsløg og cashewnødder