Når jeg har lyst til at lave noget nemt og samtidig lækkert, tænker jeg næsten altid i det asiatiske køkken - således og med denne ret. En let og smagfuld nudelret, der er super nem at lave. Retten består af få ingredienser og en frisk og herlig orangemarinade
Ingredienser
Til 2 personer
- 250 g rejer, kogte vannamei- eller tigerrejer med haler
- 1 fennikel
- 1 håndfuld friske ærter
- ca 150 g ægnudler
- ca 1/4 broccoli
Marinade
- 1 appelsin
- 1 limefrugt
- 1 spsk flydende honning
- 1 chili
- 2 spsk olivenolie
- lidt salt og friskkværnet sort peber
Til servering
- 8-10 halverede cherrytomater
- en håndfuld dild
- 1 håndfuld friske ærter
- limebåde
Sådan gør du
- Kom rejerne i en si, så de kan dryppe godt af
- Pres saften af appelsinen og limen og kom det i en skål
- Hak chilien med en kniv og kom det i skålen sammen med de andre ingredienser til marinaden
- Skær fennikel i tynde skiver og kom dem i skålen
- Lav små buketter af broccoli og kom dem i skålen og vend det hele godt sammen
- Tør evt rejerne med køkkenrulle, så de er helt tørre og lynsteg dem på begge sider på en varm pande, der bare lige er gnedet med olivenolie
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Kom nudlerne i portionsskåle. Anret fennikel og broccoli incl marinaden over. Læg rejerne øverst og pynt med halve cherrytomater. Pluk dild hen over. Server limebåde til