Aubergine med oksekød a la India

Nogle gange har jeg simpelthen lyst til indisk mad - mærke duften af krydderierne, der breder sig i køkkenet under tilberedningen, og ikke mindst den lækre smagssammensætning. Så det lod jeg mig inspirere af, da jeg havde en pakke hakket oksekød og nogle miniauberginer, som jeg ville bruge til aftensmad. Det kom der denne Aubergine med oksekød a la India ud af , og den gjorde virkelig lykke. Egentlig havde jeg tænkt, at jeg ville lave Chili con carne så derfor kom der chokolade i retten, hvilket gav en dejlig, harmonisk smag sammen med krydderierne


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 1 stor aubergine eller 6 mini auberginer
  • 4 tomater
  • 2 løg
  • 1 stor porre eller 2 små
  • 1 peberfrugt, rød eller grøn
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige hvidløgsfed
  • 700 g hakket oksekød, jeg bruger det med 4-7% fedt
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 1 chili efter ønske mht mængde og styrke - retten må gerne være medium spicy
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk korianderfrø eller stødt koriander
  • 4 laurbærblade
  • 1  spsk soyasauce
  • 30 g mørk chokolade, 70%
  • 2 spsk olivenolie

Til servering

  • frisk koriander og persille
  • ristet rugbrød eller ovnbagte kartoffelbåde

Æblesalat

  • 3-4 æbler
  • 75 g ruccola

Dressing

  • friskpresset saft og revet skal af 1 ubehandlet/økologisk citron (det er lækkert, hvis salaten 'svømmer' i citron, så er der ikke meget saft i din citron, er det en god idé at bruge 2)
  • 2 tsk akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber



Sådan gør du

  1. Skyl aubergine og tomater og skær dem i små firkanter
  2. Rens porre og skær den i ringe
  3. Skyl peber og skær den i strimler
  4. Pil løgene og skær dem i tynde både
  5. Pil og hak hvidløg
  6. Fjern kerner fra chilien og hak den i små stykker
  7. Varm en sauterpande eller pande med høj kant op og sauter løg, hvidløg og chili 1 minut
  8. Tilsæt porre og sauter endnu 1 minut
  9. Skru lidt op for varmen, tilsæt det hakkede oksekød og lad det riste et par minutter til det har taget farve
  10. Tilsæt spidskommen, røget paprika og korianderfrø og rør det godt ind i kødet
  11. Tilsæt aubergine, tomater, peberfrugt, flåede tomater, tomatkoncentrat, soyasauce, mørk chokolade og laurbærblade og lad retten simre under låg ca 20 minutter
  12. Drys med hakket persille og koriander inden servering
  13. Server retten med ristet rugbrød eller ovnbagte kartoffelbåde samt en salat. Jeg serverede en æble-rucolasalat med citrondressing til. Ovnbagte jalapenos er ligeledes fremragende til retten

Æblesalat

  1. Skyl æblerne, fjern kernehuse og skær æblerne i små firkanter
  2. Kom æblestykkerne i en skål sammen med rucola
  3. Bland ingredienserne til dressingen og hæld det over æbler og rucola