Bagt torsk med bøgebladepesto

En nem og lækker ret med bagt torsk og bøgebladepesto. Torsken er bagt i ovnen og serveres på bagte porrer med en topping af tomater, soltørrede tomater, kapers og oliven. Hertil serveres lækkert brød og en frisk og let syrlig bøgebladepesto


Ingredienser

Til 4 personer

  • 4 stk torskelions eller andet torsk a ca 200 g – alternativt kan andre hvide fisk bruges
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • 3 stk porrer
  • 12 cherrytomater
  • 75 g soltørrede tomater, semidried
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 spsk kapers
  • 2-3 spsk snittede sorte oliven
  • 75 g grofthakket semidried tomat
  • hakket persille
  • lækkert brød

Bøgebladspesto *)

  • 2 dl friske, nye, lysegrønne bøgeblade
  • 3/4 dl olivenolie
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 2 spsk pinjekerner
  • salt og friskkværnet peber

*) Er det ikke sæson for bøgeblade, kan disse erstattes med ruccola eller basilikum, som passer fint til fisk

Sådan gør du

  1. Start med at lave bøgebladepestoen og kom alle ingredienserne i en blender (eller brug en stavblander) og blend dem til en ensartet pesto. Smag til med salt og friskkværnet peber og evt citronsaft
  2. Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
  3. Rens porrer, skær dem i ca 10 cm lange stykker, som flækkes på langs og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl porrerne med lidt olivenolie og drys salt og friskkværnet peber over. Bag dem i den forvarmede ovn 15-20 minutter, til de er møre
  4. Læg fisken på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl den med olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Bag den 10-12 minutter, til den er fast og mør **)
  5. Imens skylles og halveres tomaterne og oliven og de tørrede tomater skæres i skiver
  6. Bland friske tomater, tørrede tomater, oliven og kapers med hakket persille (gem lidt til drys) og 2 tsk olivenolie
  7. Læg porrerne på tallerkener og anret fiskestykkerne herpå sammen med tomatblandingen

Server den bagte torsk med lækkert brød og bøgebladepestoen til

**) Har du en varmluftovn, kan du sætte torsken ind, når porrerne har fået ca 5-6 minutter, så det passer med, at fisk og porrer er færdige samtidig