En nem og lækker ret med bagt torsk og bøgebladepesto. Torsken er bagt i ovnen og serveres på bagte porrer med en topping af tomater, soltørrede tomater, kapers og oliven. Hertil serveres lækkert brød og en frisk og let syrlig bøgebladepesto
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 stk torskelions eller andet torsk a ca 200 g – alternativt kan andre hvide fisk bruges
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber
- 3 stk porrer
- 12 cherrytomater
- 75 g soltørrede tomater, semidried
- 2 tsk olivenolie
- 2 spsk kapers
- 2-3 spsk snittede sorte oliven
- 75 g grofthakket semidried tomat
- hakket persille
- lækkert brød
Bøgebladspesto *)
- 2 dl friske, nye, lysegrønne bøgeblade
- 3/4 dl olivenolie
- ½ dl friskpresset citronsaft
- 2 spsk pinjekerner
- salt og friskkværnet peber
*) Er det ikke sæson for bøgeblade, kan disse erstattes med ruccola eller basilikum, som passer fint til fisk
Sådan gør du
- Start med at lave bøgebladepestoen og kom alle ingredienserne i en blender (eller brug en stavblander) og blend dem til en ensartet pesto. Smag til med salt og friskkværnet peber og evt citronsaft
- Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
- Rens porrer, skær dem i ca 10 cm lange stykker, som flækkes på langs og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl porrerne med lidt olivenolie og drys salt og friskkværnet peber over. Bag dem i den forvarmede ovn 15-20 minutter, til de er møre
- Læg fisken på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl den med olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Bag den 10-12 minutter, til den er fast og mør **)
- Imens skylles og halveres tomaterne og oliven og de tørrede tomater skæres i skiver
- Bland friske tomater, tørrede tomater, oliven og kapers med hakket persille (gem lidt til drys) og 2 tsk olivenolie
- Læg porrerne på tallerkener og anret fiskestykkerne herpå sammen med tomatblandingen
Server den bagte torsk med lækkert brød og bøgebladepestoen til
**) Har du en varmluftovn, kan du sætte torsken ind, når porrerne har fået ca 5-6 minutter, så det passer med, at fisk og porrer er færdige samtidig