Balinesisk kylling i kokos

Selvom Bali er en del af Indonesien, er de balinesisk retter forskellige fra andre indonesiske retter. For det første bruger man svinekød på Bali i modsætning til andre steder i Indonesien. Og for det andet er maden på Bali langt mere spicy/krydret og mindre sød. Men uanset hvilke retter, man vælger, er de super lækre. Denne balinesiske kokoskylling har jeg lært at lave af en af mine indonesiske venner som elsker de balinesiske lækkerier. Retten er nem at lave, og den er spicy. Men, som altid, vælg den type og mængde chili, der for dig giver en spicy ret


Ingredienser

Til 4 personer 

  • ca 500 g kyllingebryst
  • ca 300 g champignon
  • 1 dåse bambusskud, 140 g drænet vægt
  • 1 stort rødløg
  • 2 stk rød chili, vælg type og mængde efter dine smagsløg, så retten bliver spicy *)
  • 1 stort solo hvidløg eller 6 almindelige fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 4 spsk karry
  • 1 spsk sambal-oelek, kan erstattes med anden chilisauce
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 stk lime, friskpresset saft heraf
  • 1 ds kokosmælk
  • 5 dl hønsebouillon
  • olie til stegning

Til servering

  • kogte ris efter eget valg
  • 14-16 cherry tomater
  • frisk koriander
  • evt lidt peanuts

*) hvis du bruger kernerne fra chilierne, bliver retten mere spicy. Og du kan regulere på mængden af sambal-oelek

Sådan gør du

  1. Pil og skær rødløg og hvidløg i tynde skiver og skær chili i ringe
  2. Skræl og riv ingefær og pres lime
  3. Hak koriander med en kniv
  4. Hæld bambusskud op i en si, så væden kan løbe fra
  5. Rens champignon og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelsen
  6. Skær kyllingebryst i stynde skiver/strimler
  7. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og chili et par minutter ved middelvarme
  8. Tilsæt kylling og rist til det tager farve
  9. Tilsæt revet ingefær, karry, sambal-oelek, limesaft og halvdelen af korianderen og rør det godt sammen
  10. Tilsæt champignon, kokosmælk og bouillon og lad retten simre ca 15 minutter, så kyllingen bliver mør og saucen koger lidt ind
  11. Tilsæt bambusskud og varm igennem
  12. Inden servering tilsættes cherry-tomaterne og der drysses med resten af korianderen

Server din kokoskylling med ris efter eget valg, evt drysset med lidt peanuts