Blommecrumble med mandler og Amaretto

Blommecrumble er dejlig nem og samtidig fantastisk lækker dessert. Blommer og mandler klæder hinanden virkelig godt, så derfor er der drysset mandelflager hen over blommerne i denne crumble. Og prikken over i'et er så den italienske mandellikør Amaretto. Likøren kan selvfølgelig sagtens udelades, og crumblen smager fantastisk alligevel


Ingredienser

Til 4 personer
  • 600 g Reine Claude blommer, andre blommesorter kan sagtens bruges
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk mandelflager eller hakkede mandler
  • 3 spsk Amaretto (italiensk mandellikør), anden likør kan bruges eller likør kan helt udelades

Smuldredej

  • 2 dl mel
  • 1½ dl havregryn, finvalsede
  • 3 spsk flormelis eller almindelig sukker
  • 100 g koldt smør

Sådan gør du

  1. Skyld blommerne, skær kødet af stenene og læg blommerne i et ovnfast  fad
  2. Drys sukker og mandelflager over og dryp med Amaretto
  3. Kom det kolde smør i en skål og hak det i mindre stykker med en kniv
  4. Smuldr sukker, mel og havregryn i smørret, til du får en smulderdej
  5. Fordel crumblen, smulderdejen, over blommerne
  6. Bag din blommecrumble i ca 15 minutter til den er gylden og med sprød crumble
  7. Lad crumblen køle af og server den med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche