Blommecrumble er dejlig nem og samtidig fantastisk lækker dessert. Blommer og mandler klæder hinanden virkelig godt, så derfor er der drysset mandelflager hen over blommerne i denne crumble. Og prikken over i'et er så den italienske mandellikør Amaretto. Likøren kan selvfølgelig sagtens udelades, og crumblen smager fantastisk alligevel
Ingredienser
Til 4 personer
- 600 g Reine Claude blommer, andre blommesorter kan sagtens bruges
- 3 spsk sukker
- 3 spsk mandelflager eller hakkede mandler
- 3 spsk Amaretto (italiensk mandellikør), anden likør kan bruges eller likør kan helt udelades
Smuldredej
- 2 dl mel
- 1½ dl havregryn, finvalsede
- 3 spsk flormelis eller almindelig sukker
- 100 g koldt smør
Sådan gør du
- Skyld blommerne, skær kødet af stenene og læg blommerne i et ovnfast fad
- Drys sukker og mandelflager over og dryp med Amaretto
- Kom det kolde smør i en skål og hak det i mindre stykker med en kniv
- Smuldr sukker, mel og havregryn i smørret, til du får en smulderdej
- Fordel crumblen, smulderdejen, over blommerne
- Bag din blommecrumble i ca 15 minutter til den er gylden og med sprød crumble
- Lad crumblen køle af og server den med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche