Butterdejsstykker med rosenkål

Lækre butterdejsstykker med rosenkål. Jeg bruger færdiglavet butterdej og færdiglavet salsa til dippen, så det er nemt at lave de små lækre stykker. Butterdejsstykkerne kan serveres som en frokostret sammen med lidt salat. Eller de kan serveres som tilbehør til en middagsret, fx ovnbagt laks, kylling, grill, flankesteak, kødboller m.m. Ønsker du en vegetarret, kan du servere butterdejsstykkerne sammen med en mættende salat med fx bønner eller linser. Du kan gå på opdagelse på min salatside her og finde lækre salater


Ingredienser

6 stykker

  • 15-18 stk rosenkål
  • 3 spsk olivenolie
  • 40 g cashewnødder, usaltede – hakket groft med en kniv
  • 1½ tsk af hver: stødt oregano, timian og sennepsfrø eller -pulver
  • 3 spsk rosiner
  • ½ økologisk citron, revet skal og saft heraf
  • 150 g frisk mozzarella
  • 1 rulle butterdej, færdiglavet

Topping

  • hakket persille

Dip

  • Blanding af græsk yoghurt og salsa (hot eller medium) i forholdet 1:1


Sådan gør du

  1. Rens rosenkålene og pil evt de yderste blade af, hvis de er grimme. Skær dem i halve eller kvarte og damp dem 3-4 minutter eller kom dem i mikroovnen indtil de er næsten møre. Afkøl dem en smule
  2. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  3. Hæld olivenolie, hakkede cashewnødder, oregano, timian, sennepspulver/-frø, rosiner, citronskal og -saft over rosenkålene og bland forsigtigt
  4. Smuldr, riv eller skær mozzarellaen og vend den sammen med rosenkålene
  5. Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og del den i 6 lige store stykker. Marker 1 cm hele vejen rundt om hvert stykke med en kniv (uden at skære igennem) og prik stykkerne med en gaffel indenfor kanten
  6. Fordel rosenkålsfyldet på butterdejsstykkerne (indenfor kanten) og bag disse 15-20 minutter, til de bliver gyldne og luftige
  7. Mens butterdejsstykkerne bager, rører du græsk yoghurt sammen med salsa
  8. Inden servering drysses butterdejsstykkerne med hakket persille, og de serveres med yoghurtdippen. Skær evt stykkerne over i to trekanter inden servering