Cheesecake a la mande
For mig findes der intet alternativ til ris a la mande. Men er du ikke fanatisk ris a la mande spiser, er denne skønne cheesecake a la mande et godt alternativ. I desserten har jeg stort set brugt de samme ingredienser som i ris a la mande: fløde, vanilje, mandler og kirsebærsauce, bortset fra ris, og jeg har tilføjet mascarpone og pebernødder. Jeg serverer desserten i julemåneden, men den kan sagtens nydes hele året. Den er lækker til en julefrokost eller som en let dessert ved juletid. Laver jeg desserten om sommeren, skifter jeg pebernødderne ud med digestive kiks
Tip:
Har du lyst, kan du tilsætte ostecremen 1-2 spsk sherry, portvin eller den italienske Amaretto likør
Ingredienser
Til 4 glas
- 200 g pebernødder
- 100 g smør
- 50 g hakkede mandler eller mandelflager
- 1 tsk vaniljeekstrakt, vaniljebønnepasta eller vaniljesukker. Du kan også bruge en stang vanilje
- 3 spsk flormelis
- revet skal af 1 økologisk/ubehandlet citron
- evt 2 spsk lys portvin eller sherry
- 200 g mascarpone
- 2 dl piskefløde
Til servering
- 1 glas kirsebærsauce
- evt lidt revet hvid eller mørk chokolade
Sådan gør du
- Kom pebernødderne i en frysepose og knus dem med en kagerulle eller en flaske
- Smelt smørret og bland det med de knuste pebernødder. Fordel det derefter i 4 serveringsglas, pres det lidt ned i bunden og drys med mandler. Bruger du hele mandler, skal de hakkes, gerne lidt groft. Du kan også bruge mandelflager
- Bruger du en stang vanilje, flækker du den, skraber kornene ud og blander dem med lidt flormelis
- Rør mascarpone, flormelis, vanilje, mandler og revet citronskal sammen i en skål
- Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i mascarponecremen, fx med en dejskraber
- Fordel ostecremen i de 4 glas, fx med en sprøjtepose eller en frysepose, som du klipper et hjørne af
- Stil glassene på køl, til de skal serveres - du kan sagtens lave desserten dagen i forvejen, men kom først kirsebærsauce på, når den skal serveres
- Inden servering toppes med kirsebærsauce og evt lidt revet hvid og/eller mørk chokolade