Jeg er blevet ret vil med de små chiafrø og laver for tiden chiagrød næsten hver dag. Så for mig er det oplagt også at forvandle grøden til lækre desserter. Her har jeg blandet grøden med en creme af yoghurt og flødeskum, friske hindbær og toppet den med mandler og chokolade.
Ingredienser
Til 4 portioner/4 glas
- 2 dl mælk
- 4 spsk chiafrø
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl yoghurt naturel, fx græsk yoghurt
- 1 dl piskefløde
- ca 75 g friske hindbær
Topping
- hakkede mandler uden hinde
- hakket mørk chokolade
- 1 tsk flødeskum pr portion/glas
Sådan gør du
Start med at lave en chiagrød
- Bland mælk og chiafrø i en skål og rør det godt sammen
- Sæt det i køleskabet i minimum 4-5 timer eller du kan sætte det i køleskabet natten inden du skal lave desserten
Inden servering
- Rør yoghurt og vaniljesukker sammen i en skål
- Bland hindbærrene i og mos dem med en gaffel. Gem 4 stk til topping (et hindbær pr portion/glas)
- Pisk fløden til flødeskum og kom den i skålen sammen med yoghurten og hindbær. Rør det godt sammen. Gem 4 tsk flødeskum til topping
- Bland chiagrøden sammen med hindbærskummet og kom det i 4 glas
Top hvert glas med 1 tsk flødeskum, 1 hindbær samt lidt hakkede mandler og chokolade