Chili og anis eddike

Chili og appelsin eddike

Jeg dyrker altid masser af chili og laver blandt andet kryddereddike af dem. Chilier kan kombineres med meget forskelligt, når det drejer sig om at lave en lækker eddike til fx salatdressing. 

Her er to versioner med chili. Den ene med anis og den anden med appelsin.



Ingredienser

Chili og anis eddike
  • ½ l hvid eddike
  • 5 chilier - jeg brugte citronchili som er middelstærke, men vælg den chili, du synes passer til dig
  • 5 anis stjerner

Chili og appelsin eddike

  • ½ l mørk eddike
  • 5 chilier - jeg brugte citronchili som er middelstærke, men vælg den chili, du synes passer til dig 
  • skallen af en ubehandlet appelsin

Sådan gør du

Chili og anis eddike
  1. Skyl chilierne og put dem i en flaske 
  2. Put anisstjernerne ned i flasken
  3. Hæld eddiken i, sæt låg på og lad eddiken hvile køligt i 3-4 uger
  4. Si eddiken og hæld den på en flaske

Chili og appelsin eddike
  1. Skyl chilierne og put dem i en flaske
  2. Skær skallen af appelsinen med en kartoffelskræller og skær derefter stykkerne i strimler. Put dem i flasken
  3. Hæld eddiken i, sæt låg på og lad eddiken hvile køligt i 3-4 uger
  4. Si eddiken og hæld den på en flaske