Jeg dyrker altid masser af chili og laver blandt andet kryddereddike af dem. Chilier kan kombineres med meget forskelligt, når det drejer sig om at lave en lækker eddike til fx salatdressing.
Her er to versioner med chili. Den ene med anis og den anden med appelsin.
Ingredienser
Chili og anis eddike
- ½ l hvid eddike
- 5 chilier - jeg brugte citronchili som er middelstærke, men vælg den chili, du synes passer til dig
- 5 anis stjerner
Chili og appelsin eddike
- ½ l mørk eddike
- 5 chilier - jeg brugte citronchili som er middelstærke, men vælg den chili, du synes passer til dig
- skallen af en ubehandlet appelsin
Sådan gør du
Chili og anis eddike
- Skyl chilierne og put dem i en flaske
- Put anisstjernerne ned i flasken
- Hæld eddiken i, sæt låg på og lad eddiken hvile køligt i 3-4 uger
- Si eddiken og hæld den på en flaske
Chili og appelsin eddike
- Skyl chilierne og put dem i en flaske
- Skær skallen af appelsinen med en kartoffelskræller og skær derefter stykkerne i strimler. Put dem i flasken
- Hæld eddiken i, sæt låg på og lad eddiken hvile køligt i 3-4 uger
- Si eddiken og hæld den på en flaske