Chokoladefudge med pebermynte
Chokolade,
pebermynte og jul – mums! Denne herlige chokoladefudge er super nem
at lave, og den passer fantastisk som juleguf (selvom den kan nydes
hele året). Opbevar fudgen i køleskabet, men tag den ud lidt inden, den skal nydes, så den bliver lidt blød og lækker. Fudgen kan fryses
Ingredienser
- 300 g mørk chokolade (70%)
- 100 g mælkechokolade
- 1 ds sødet kondenseret mælk (395 g)
- 150 g smør
- 1 spsk glucosesirup/sirup
- 3 tsk pebermynteessens
Sådan gør du
- Beklæd en form eller et fad med bagepapir (mål svarende til 18 x 18 cm)
- Knæk chokoladen i mindre stykker og hak smørret
- Kom chokolade, smør, kondenseret mælk og sirup i en pande. Varm op ved lav varme under omrøring til chokoladen er smeltet
- Fjern fra varmen og rør pebermynteessencen i
- Hæld chokolademassen i fadet/formen og glat ud på toppen
- Afkøl i 2 timer eller til det har sat sig
- Skær fudgen ud i firkanter i den størrelse, du ønsker (dyp kniven i varmt vand og tør den under vejs)