Jeg elsker chokolademousse og possets. Derfor tænkte jeg, at de to lækre desserter kunne forenes - og det kunne de helt bestemt. Det blev en himmelsk dessert, en himmelsk mundfuld (glassene er ret små, kun ca 6 cm høje) som også gæster er mega glade for.
Jeg har nedenfor skrevet, hvad jeg pyntede mine små glas med, men man kan jo gøre, som man har lyst eller er i humør til - kun fantasien sætter grænser. Jeg lavede nogle af mine glas med rød posset, men det var udelukkende for at få en farve. Den røde pastafarve smager ikke, så det gør ikke noget ved limesmagen
Prøv også mine forskellige Possets, som du finde opskrifter på her
Ingredienser
Portionen gav 10 små glas - mine er ca 6 cm høje
Chokolademousse
- 100 g mælkechokolade, jeg bruger den økologiske fra Netto
- ½ dl mælk, jeg bruger skummetmælk
- 1 dl piskefløde
Limeposset
- 5o g sukker
- 2 dl piskefløde
- revet skal af 1½-2 ubehandlede limefrugter
- saft af ca 2 limefrugter (ca ½ dl - det er ret forskelligt, hvor meget saft, der er i limefrugter, men som regel rækker 1½-2 frugter)
- et par dråber rød pastafarve
Pynt
Kokosmarcipan fra "Odense"
Skovbærknas fra "Odense"
Chokoladekaramelkugler fra "Odense"
Saltkaramel chokoladestang fra Quality Street
Frysetørret blåbærpulver
Lakridskugler fra Bülow
Æblechips
Sådan gør du
Chokolademousse
- Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad - tag skålen af varmen
- Bring mælken til kogepunktet i en gryde
- Hæld langsomt mælken over chokoladen mens du rører med en dejskraber i midten af skålen til chokolademassen samler sig og bliver blank og lækker
- Pisk fløden til en let skum
- Vend lidt af flødeskummet i chokoladen med dejskraberen
- Vend resten af flødeskummet i
- Fyld chokolademoussen i små glas og stil dem i køleskabet natten over
Limeposset (se også min limeposset dessert)
- Riv skal af limefrugter
- Kom sukker, piskefløde og limeskal i en gryde og kog det langsomt op. Lad det småkoge ved svag varme i 5-6 minutter. Hold øje med det og rør i det, for pludselig kan det koge over.
- Sluk for varmen og rør limesaften i
- Lad blandingen stå i gryden i 5 minutter, før den hældes gennem en sigte, så skallen sis fra
- Fordel ca halvdelen af blandingen over chokolademoussen i halvdelen af de små glas (jeg lavede 6 gule)
- Rør nogle dråber rød pastafarve i den anden halvdel af blandingen og hæld denne over chokolademoussen i de resterende små glas (jeg lavede 4 røde) (du kan også lade hele blandingen være gul, og så vælge pynt ud fra det)
Pynt
Glas med den røde posset
Rul små marcipankugler på ca 1½ cm i diameter, én til hvert glas (jeg brugte kokosmarcipan) og tril dem i frysetørret blåbærpulver. Læg en kugle i hvert glas sammen med 1 tsk Skovbærknas fra "Odense"
Glas med gul posset 1
1 lakridskugle med passionsfrugt fra Bülow i hvert glas sammen med 1 tsk Chokokaramelkugler fra "Odense"
Glas med gul posset 2
1 stykke æblechips og et stykke af en chokoladestang med saltkaramel fra "Quality Street" samt nogle Chokokaramelkugler fra "Odense"