Citronsirup

Jeg smagte en granola, hvor der var brugt citronolie og tænkte 'hm.. det må kunne laves', for det smagte fantastisk. Jeg rister ofte min granola/müsli i en blomsterhonning og tænkte, at hvis jeg kunne lave en citronsirup, så kunne jeg bruge den til at riste i. Som tænkt - så gjort.

Jeg kogte en sirup af blot citron og sukker. Det tog ikke lang tid, og den smagte fantastisk. Og så kan den bruges til meget andet end til at riste granola i. Hæld den over en lækker nougat- eller vaniljeis, kom den i flødeskum, brug den på pandekager eller brug den i en lækker salardressing eller marinade - der er virkelig mange muligheder, også hvis du er til cocktails eller drinks


Ingredienser

 Til 2 ca dl sirup

  • friskpresset saft af 2 citroner
  • 1,5 dl sukker

Sådan gør du

  1. Pres citronerne og kom citronsaft og sukker i en lille gryde og varm det langsomt op, til sukkeret smelter
  2. Bring citron-sukkerlagen i kog, og lad den simre ved svag varme 8-10 minutter, så det bliver tykkere og opnår den konsistens, du ønsker
  3. Du kan tjekke tykkelsen ved at tage en lille smule op på en kold tallerken og tjekke, hvor flydende den er, når den køler af. Ønsker du siruppen tykkere, lader du den koge længere tid
  4. Hæld din citronsirup gennem en lille si, på en atamonskoldet flaske eller glas, sæt låg på og stil siruppen i køleskabet. Jeg ved ikke, hvor længe det kan holde sig, men den citronsirup, jeg har lige nu, har jeg haft stående i køleskabet i 2 måneder