Dalgona iskaffe stammer, i nyere tid, fra Korea, men er vist blevet lavet langt tidligere i blandt andet Indien og Grækenland. Men at den bliver præsenteret som koreansk, gør den ikke dårligere. Det er en fantastisk iskaffe, som blot består af 3 ting: mælk, isterninger og kaffeskum. Og ligeledes består kaffeskummet af 3 ting: instant kaffe, sukker og vand. Nemmere kan det ikke være, og det er faktisk nemt at lave denne lækre iskaffe. Drik den som en lækker forfriskning om eftermiddagen eller server den som dessert og kaffe i ét efter middagen
Ingredienser
pr glas
- 2 spsk nescafé eller anden instant kaffe
- 2 spsk sukker, gerne rørsukker
- 2 spsk kogende vand
- 2 dl mælk, jeg bruger skummetmælk, men alle slags mælk kan bruges
- nogle isterninger
Sådan gør du
- Bland instant kaffe, sukker og vand sammen i en skål
- Pisk det sammen med en elpisker til det bliver en cremet, fast og luftig skum - lidt a la marenges
- Kom isterninger i et glas og hæld mælken over. Hvis du vil have kaffen stærk, ska du komme lidt mindre mælk i
- Kom kaffeskummet ovenpå mælken og pynt evt med chokoladedrys, bær, mynteblade eller hvad, du lige synes
- Sæt et sugerør i og rør lidt rundt i kaffen, inden du drikker den. Skummet holder godt og længe, så du kan sagtens røre lidt i det og stadig have et lækkert lag på toppen