Eksotisk mango panna cotta med passionsfrugt-orangegelè

'Panna cotta* betyder på italiensk 'kogt fløde', og det er lige det, denne dessert er. Desserten består af fløde, sukker og vanilje, som koges op, blandes med udblødt husblas og hældes på glas, som stilles på køl. Det lyder simpelt, og det er det også. Det er super nemt at lave panna cotta, som er en virkelig lækker dessert til både hverdag og fest. Panna cottaen kan tilberedes i forvejen (fx dagen før den skal bruges) og serveres direkte fra køleskabet.

Denne eksotiske mango panna cotta er en 'light' udgave, hvis man kan tale om en sådan, da der jo er fløde i den. Men jeg har erstattet piskefløden med kaffefløde og mangojuice. Og så har jeg kommet en passionsfrugt-orangegelé på toppen, hvis syrlighed komplimenterer panna cottaens sødme


Ingredienser

Til 4 personer

  • 3 blade husblas
  • 2½ dl kaffefløde, 9 %
  • 2 ½ dl mangojuice
  • ½ stang vanilje
  • 50 g sukker

Passionsfrugtgelé

  • 3 passionsfrugter
  • presset saft af 1 appelsin
  • 50 g sukker
  • 1 blad husblas

Toppings forslag

friske bær, frysetørrede bær, ristet kokosmel, spiselige blomster eller fx Cantuccini (meget sprøde italienske småkager, ofte med mandler)

Sådan gør du

Panna cotta

  1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand  i 5 - 10 minutter - husblassn skal være dækket
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  3. Fløde, sukker, vaniljestang og vaniljekorn koges op, småkoger et par minutter, hvorefter gryden fjernes fra kogepladen og vaniljestangen tages op
  4. Den opblødte husblas vrides fri for vand og smeltes i den varme fløde
  5. Rør mangojuicen i fløden
  6. Hæld panna cotta cremen i 4 glas, som sættes i køleskabet ca 4 timer timer, til panna cottaen har sat sig

Passionsfrugtgelé

  1. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5-10minutter - husblassen skal være dækket
  2. Halver passionsfrugterne og skrab indholdet ud i en gryde
  3. Tilsæt sukker og presset appelsinsaft til frugtkødet, kog det op og lad det småkoge under låg i 2 minutter. Si herefter saften fri for kerner *)
  4. Kom 2 spsk af saften tilbage i gryden, varm op, vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme saft
  5. Hæld den smeltede husblas sammen med resten af passionsfrugtsaften, og lad det køle ned til cirka 37 grader
  6. Hæld forsigtigt den afkølede passionsfrugtsaft over de kolde panna cottaer og lad de færdige panna cottaer stå i køleskabet til geleen har sat sig helt og de skal serveres
  7. Inden servering kan panna cottaerne pyntes med fx bær, lidt ristet kokosmel eller Cantuccini (meget sprøde italienske småkager, ofte med mandler)

*) Du kan også undlade at si saften, så du bibeholder kernerne, hvis du vil - kernerne kan sagtens spises