Frittata med squash, asparges, artiskok og laks

En frittata er en ovnbagt, italiensk omelet. Den er super nem at lave og smager fantastisk. Min version af frittataen her er med squash, asparges, artiskok og varmrøget laks – en kombination jeg holder meget af. Men det er blot én af mange variationer. Man kan variere fyldet i det uendelige og få tømt grøntsagsskuffen og hylderne i køleskabet for rester. Frittataen kan tilberedes som vegetar eller fx med laks, som jeg har gjort. En rest kylling eller lækker pølse er også super godt. Mozzarellaen kan nemt skiftes ud med andre slags oste, eller ost kan helt udelades. Frittataen er herlig både varm, lun eller kold, så en rest fra aftensmaden kan sagtens spises dagen efter til fx morgenmad, som frokost eller i madpakken fx lavet til en sandwich.

Jeg serverer som regel en tomatsalat eller en grøn salat til frittataen sammen med noget lækkert brød


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk squash
  • 1 hvidt løg
  • 2 fed hvidløg
  • 8 asparges
  • 5 æg
  • 80 g artiskok i lage, drænet
  • 125 g varmrøget laks, med eller uden peber
  • 75 g frisk mozzarella

Til servering

  • 1 lille håndfuld basilikumblade
  • evt lidt frisk, hakket grøn chili – kan sagtens udelades


Sådan gør du

  1. Skyl squashen og skær den i tændstiktynde stave. Alternativt: riv den groft

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint
  2. Skyl asparges, knæk den hårde bagende af og skær resten i ca 5 cm lange stykker
  3. Skær artiskok i tynde skiver
  4. Skær den varmrøgede laks i små stykker/flager
  5. Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen med en gaffel eller et piskeris
  6. Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
  7. Varm 2 tsk olivenolie op til middelvarme i en stegepande på ca 26 - 28 cm, der kan tåle at komme i ovnen
  8. Tilsæt squash, løg og asparges og steg i 1 minut, indtil løgene bliver bløde
  9. Tilsæt hvidløg og steg yderligere ½ minut og læg det hele over på en tallerken
  10. Hæld resten af olien på panden, varm den op til medium varme, hæld det sammenpiskede æg på og steg 1 minut eller til ægget begynder at stivne
  11. Hæld squash/løg/asparges blandingen samt artiskokskiverne og laksen over
  12. Smuldr mozzarellaen over og bag frittataen i ovnen i ca. 15-18 minutter til den har sat sig
  13. Drys basilikumblade, salt og friskkværnet peber over og lad
  14. frittataen hvile i 5 minutter, inden den skæres ud

Server den lækre frittata med en salat og evt brød til