Fyldte tomater med urter og knas
Bagte, fyldte tomater er lækkert tilbehør til kød- og fiskeretter, til grill sammen med diverse salater eller som vegetarret
Det er skønt og virkelig nemt at fylde en halv tomat med forskellige urter, nødder og mandler og så i ovnen - og så har du det lækreste tilbehør
Ingredienser
1 tomat pr person. Tilbehør til kød- eller fiskeretter, grill, sammen med salater eller som vegetarret
- 1 stor tomat
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk hakket persille
- 1/4 tsk tørret timian eller oregano
- 1 spsk rasp
- 5-6 mandler
- 1 spsk olivenolie
Tip:
- Erstat persille med frisk basilikum og erstat mandler med 1 spsk hakkede pinjekerner
- Erstat persille med frisk mynte blandet med 1/4 fintsnittet forårsløg og erstat mandler med pinjekerner
- Kom 1 spsk kogt quinoa i, hvis du har en rest
- Kom 1 spsk bulgur eller couscous i, hvis du har en rest
- Bland lidt tørret, knust chili i, hvis du har lyst til at tomaterne skal være lidt spicy
- Smuldr lidt frisk mozzarella over tomaterne, inden de kommer i ovnen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Pensl et ovnfast fad med lidt olie
- Skyl tomaterne, skær dem midt over og læg dem i fadet med skærefladen opad
- Skyl persillen, hak den fint med en kniv og kom den i en skål
- Pil og hak hvidløg fint og kom det i skålen
- Hak mandlerne og kom dem i skålen
- Tilsæt rasp og olivenolie og bland det hele sammen
- Fordel fyldet på de halve tomater, som sættes i den forvarmede ovn og bages i ca 20 minutter, til fyldet er blevet lysebrunt
Server tomaterne til kød- eller fiskeretter, til grill eller sammen med salater som et helt vegetar måltid