Galette med rosenkål, bacon og tomater

Jeg glæder mig hvert år til rosenkålsæsonen. Jeg er vild med de små lækre kål. De er så skønne i salater, i varme retter, i tærter og som her i denne opskrift, i en galette kombineret med bacon og tomater. De to grøntsager og bacon supplerer hinanden fantastisk. Du kan udelade bacon, hvis du ønsker en vegetargalette

Prøv også  nogle af mine andre lækre galetter (middagstærter) - find opskrifterne her


Ingredienser

Til 2-3 personer
  • 1 rulle tærtedej
  • 400 g rosenkål
  • 1 stk rødt eller gult løg
  • 10-12 stk cherrytomater
  • 100 g bacon i skiver
  • 1 tsk tørret rosmarin + 1 tsk tørret oregano
  • 125 g ricotta
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg, presset eller revet
  • 2 spsk kapers, groft hakket
  • 5-7 stk cornichoner i tynde skiver
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie til stegning + lidt olie til pensling af galettens kanter

Topping

  • lidt hakket persille

Sådan gør du

  1. Rør ricotta og æg sammen og rør derefter presset/revet hvidløg, hakkede kapers og tynde skiver cornichoner i. Smag til med salt og friskkværnet peber og stil det til side
  2. Pil de yderste blade af rosenkålene, hvis de er grimme, skyl kålene og halver dem
  3. Pil løget, halver det og skær det i tynde skiver
  4. Skyl tomaterne og halver dem
  5. Skær bacon i tern/mindre stykker
  6. Varm en pande op og rist bacon ca 5 minutter, til det bliver gyldent
  7. Tilsæt løg og rosenkål og rist videre 4 minutter
  8. Tilsæt tomaterne og rist yderligere et par minutter
  9. Krydr med salt og friskkværnet peber
  10. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  11. Rul tærtedejen ud på en bageplade (lad den blive på bagepapiret), smør den med ricottacremen men lad 3 cm være fri hele vejen rundt
  12. Fordel de ristede grøntsager og bacon ovenpå ricottacremen (indenfor de 3 cm)
  13. Fold de frie 3 cm af tærtedejen ind over fyldet og pres den lidt med fingrene
  14. Pensl kanten med lidt olie og drys den med lidt salt, gerne flagesalt 
  15. Bag galetten i den forvarmede ovn 20-25 minutter, til den er bagt, lysebrun og sprød
  16. Drys galetten med lidt hakket persille og server den med en lækker salat til – du kan finde ideer til salat her