Galette med rosenkål og kalkunbacon

Uhm! Galetter. Denne gang med rosenkål, zucchini og kalkunbacon. Galetten er nem og hurtig at lave, da den er lavet med færdiglavet tærtedej og pesto fra Løgismose, som jeg køber i Netto. Har du tid (det tager ikke lang tid) og lyst kan du lave din pesto selv. Er du ikke til kalkunbacon, kan du bruge almindelig bacon i stedet.

Til denne galette serverer jeg en salat med tomater eller frugt i, da det er dejligt friskt sammen med galettens fyld

Prøv også  nogle af mine andre lækre galetter - find opskrifterne her


Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort fed hvidløg
  • 200 g rosenkål
  • ½ zucchini (squash)
  • 1 pakke kalkunbacon i skiver, 100 g
  • 100 g Philadelphia naturel (smøreost)
  • ½ bæger grøn pesto, 75 g (jeg bruger Løgismoses) *)
  • 1 rulle færdiglavet tærtedej
  • 1 æg
  • 2 tsk oregano

*) du kan også lave pestoen selv – find en opskrift her 

Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløg
  2. Pil de yderste blade af rosenkålene og skær dem i tynde skiver
  3. Skær zucchini i tynde skiver
  4. Skær bacon i små stykker
  5. Rør Philadelphia og peto sammen i en skål
  6. Varm en pande op med olivenolie og sauter hvidløg et par minutter
  7. Tilsæt bacon og steg til det har taget farve
  8. Tilsæt zucchini og steg et par minutter og tilsæt så rosenkålene. Steg det hele til zucchini er blevet lidt bløde
  9. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  10. Rul den færdige tærtedej ud og lad den ligge på bagepapiret. Placer den på en bageplade og smør den med oste-pestoblandingen. Lad 5 cm kant være fri hele vejen rundt
  11. Læg fyldet ovenpå oste-pestoblandingen stadig med fri kant
  12. Pisk ægget sammen med en gaffel
  13. Fold den frie kant ind over fyldet og pensl den med det sammenpiskede æg
  14. Drys galetten med oregano – også kanterne
  15. Bag nu galetten ca 25 minutter, til den har taget farve, er sprød og slipper bagepapiret

Server galetten med en salat til. Jeg kommer tomater eller frugt i salaten, da det er dejligt friskt sammen med galettens fyld