Uhm! Galetter. Denne gang med rosenkål, zucchini og kalkunbacon. Galetten er nem og hurtig at lave, da den er lavet med færdiglavet tærtedej og pesto fra Løgismose, som jeg køber i Netto. Har du tid (det tager ikke lang tid) og lyst kan du lave din pesto selv. Er du ikke til kalkunbacon, kan du bruge almindelig bacon i stedet.
Til denne galette serverer jeg en salat med tomater eller frugt i, da det er dejligt friskt sammen med galettens fyld
Prøv også nogle af mine andre lækre galetter - find opskrifterne her
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort fed hvidløg
- 200 g rosenkål
- ½ zucchini (squash)
- 1 pakke kalkunbacon i skiver, 100 g
- 100 g Philadelphia naturel (smøreost)
- ½ bæger grøn pesto, 75 g (jeg bruger Løgismoses) *)
- 1 rulle færdiglavet tærtedej
- 1 æg
- 2 tsk oregano
*) du kan også lave pestoen selv – find en opskrift her
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløg
- Pil de yderste blade af rosenkålene og skær dem i tynde skiver
- Skær zucchini i tynde skiver
- Skær bacon i små stykker
- Rør Philadelphia og peto sammen i en skål
- Varm en pande op med olivenolie og sauter hvidløg et par minutter
- Tilsæt bacon og steg til det har taget farve
- Tilsæt zucchini og steg et par minutter og tilsæt så rosenkålene. Steg det hele til zucchini er blevet lidt bløde
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Rul den færdige tærtedej ud og lad den ligge på bagepapiret. Placer den på en bageplade og smør den med oste-pestoblandingen. Lad 5 cm kant være fri hele vejen rundt
- Læg fyldet ovenpå oste-pestoblandingen stadig med fri kant
- Pisk ægget sammen med en gaffel
- Fold den frie kant ind over fyldet og pensl den med det sammenpiskede æg
- Drys galetten med oregano – også kanterne
- Bag nu galetten ca 25 minutter, til den har taget farve, er sprød og slipper bagepapiret
Server galetten med en salat til. Jeg kommer tomater eller frugt i salaten, da det er dejligt friskt sammen med galettens fyld