Gin og lime marineret kylling med ristede blomkålsris

Det lyder skørt med gin og lime marinade til kylling, men det er faktisk ret godt. Både frugtsaften og alkoholen er med til at gøre kødet super mørt og saftigt. Jeg har lavet mange salater med blomkål i løbet af sommeren, så denne gang ville jeg prøve noget andet. Nemlig blomkålsris, som jeg rister og topper med agurk, tomater og knas. En super lækker kombination og hverken svær eller tidskrævende at lave

Se mine blomkålssalater, sammen med mange andre salater her 



Ingredienser

Til 4 personer
  • ca 600 g kyllingebryst

Gin og lime marinade

  • ½ dl gin, smagsneutral, hvid gin
  • saft og revet skal af 3 ubehandlede/økologiske limefrugter
  • 2 grønne chilier, vælg mængde og type efter dine smagsløg
  • 1 solo hvidløg eller 4-5 almindelige fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie

Ristede blomkålsris

  • 600 g blomkål
  • 4 fed hvidløg
  • saften af 2 limefrugt
  • 1 stor håndfuld frisk koriander
  • ½-1 tsk knuste chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning, gerne kokosolie

Topping

  • 125 g tomater i små tern
  • 125 g agurk i små tern
  • 1 håndfuld ristede, hakkede mandler

Sådan gør du

 Gin og lime marineret kylling

  1. Halver chilier, fjern kernerne og hak dem fint med en kniv
  2. Pil hvidløg og hak det fint med en kniv
  3. Skyl koriander og hak det med en kniv
  4. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen
  5. Læg kyllingen i marinaden og lad den marinere, så længe du har tid til - gerne natten over
  6. Når kyllingerne skal bruges, grilles de på grillen, i ovnen eller steges på en pande

Ristede blomkålsris

  1. Riv eller snit blomkål fint
  2. Pil og pres hvidløg og hak koriander
  3. Varm en pande op med olien og sauter hvidløget heri ½ minut
  4. Tilsæt blomkål og rist et par minutter
  5. Tilsæt chili, koriander og limesaft og rist yderligere 1 minut. Smag til med salt og peber

Topping

  1. Rist mandlerne på en tør pande, køl dem af og hak dem groft med en kniv
  2. Skær tomater og agurk i små tern
  3. Inden servering blandes tomater og agurk med blomkålsrisene, som drysses med de hakkede mandler og evt lidt frisk koriander

Server blomkålsrisene til kyllingen sammen med limebåde