Glaseret ingefærkylling
Det er ret nemt at lave denne asiatisk inspireret ingefærkylling, hvor kyllingen steges i sukker, så den bliver glaseret, mens den steger (som når man laver brunede kartofler). Ingefær, hvidløg, chili, anis, limesaft og soya er en dejlig smagskombination sammen med det smeltede sukker. Du vurderer selv, hvor meget chili, du vil have i (retten er medium spicy). Er du slet ikke til chili, laver du blot retten uden. De andre lækre smage er der alligevel. Har du lyst, kan du komme lidt cashewnødder i retten, mens kyllingen simrer færdig, så de også bliver let glaserede
Ingredienser
4 personer
- 100 g sukker
- 1 spsk solsikkeolie, vindruekerneolie eller anden olie
- 1 stk mellemstort løg
- 600 g kyllingebryst
- 100 g frisk ingefær, hakket lidt groft
- 5-6 fed hvidløg, hakket groft
- 1 tsk chiliflager, reguler mængden efter dine smagsløg til en medium spicy ret
- 2 spsk soyasauce
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 5 stjerneanis
- 100 g sukkerærter
Topping
- 2 stk forårsløg, fintsnittet
- lidt hakket basilikum (gerne thaibasilikum), koriander, mynte – blandet eller én af delene. Urterne kan udelades
Sådan gør du
- Pil løget, skær det midt over og skær det i skiver
- Pil og hak hvidløg groft
- Skræl og hak ingefær groft
- Skyl sukkerærter og halver dem på langs
- Skær kyllingebryst i skiver på ca 2 cm
- Start med at koge risene efter anvisning på pakken
- Kom sukker i en pande og varm det op til medium-høj varme indtil det underste begynder at smelte og karamellisere. Rør forsigtigt i sukkeret, så det hele smelter og bliver let gyldent
- Skru ned til lav varme og rør forsigtigt olien i efterfulgt af løgskiverne, som steger ca 3 minutter, til løgene begynder at blive bløde. Rør af og til
- Skru igen op til medium-høj varme, tilsæt kylling, hvidløg, ingefær, chili, soyasauce, limesaft og stjerneanis og rør det sammen. Skru ned for varmen efter et par minutter , læg låg på panden og lad retten simre 6-8 minutter indtil kyllingen er næsten mør
- Tag låget af panden og steg videre til kyllingen er mør og saucen er tyknet let
- Vend sukkerærterne i og varm igennem
Server retten med kogte ris og drysset med snittet forårsløg og de valgte, hakkede urter