I denne nudelret har jeg kombineret det asiatiske køkken med lækre danske rodfrugter. En super kombination, hvis jeg selv skal sige det, med masser af smag og sundhed. Og så er retten nem at lave
Ingredienser
Til 2 personer
- 100 g tynde glasnudler (vermicelli)
- ca 200 g kogte, frosne vannameirejer
- 2 gulerødder
- 1 stor pastinak
- 4 jordskogger
- 3-4 cm hvid spidskål
- 2 spsk revet ingefær
- 1 solo hvidløg, alternativ 3-4 almindelige hvidløgsfed
- 1 stor spsk sort chilipasta
- 3 spsk vand
- 3 spsk soyasauce
- 1 spsk olivenolie til stegning
Marinade til rejerne
- saft af 1 limefrugt
- 1 tsk knust tørret chili
- 2 tsk flydende honning, fx akaciehonning
- 2 tsk risvinseddike (sushieddike)
Til servering
- lidt persille eller koriander
Sådan gør du
- Tø rejerne op i en si, så væden løber fra og læg dem i et lille fad
- Bland ingredienserne til marinaden og hæld den over rejerne. Stil rejerne køligt mens du forbereder resten. Har du tiden til det, kan du lade rejerne stå nogle timer
- Skyl/skræl gulerødder, skræl pastinak og skyl jordskogger grundigt (du kan evt skrælle jordskoggerne, men meget af smagen sidder i skrællen) - riv derefter rodfrugterne lidt groft
- Snit spidskålen fint
- Riv ingefær og pres hvidløg
- Varm olivenolien op i en sauterpande eller anden pande med høj kant og sauter hvidløg 1 minut
- Tilsæt rodfrugter og ingefær og sauter yderligere 1 minut
- Skub rodfrugterne ud til siden af panden og tilsæt sort chilipasta og vand. Rør det godt sammen og rør det sammen med rodfrugterne
- Tilsæt det snittede spidskål, soyasauce og de marinerede rejer sammen med marinaden og varm retten igennem - gem et par rejer til at lægge ovenpå retten ved servering
- Mens retten varmer igennem tilbereder du glasnudlerne efter anvisning på pakken
- Vend forsigtigt glasnudlerne i retten og server med et drys persille eller koriander samt et par rejer på toppen