Græsk pastasalat

Denne pastasalat er inspireret af græsk salat. Jeg har taget de ingredienser, jeg normalt bruger til græsk salat og blandet disse med kogte pasta. Prikken over i'et er den syrlige-søde dressing med citron, honning og sennep samt godt med friske urter. Og så lidt knas på toppen i form af ristede pinjekerner. Salaten er super lækker til grill eller til, hvad du ellers spiser pastasalat til. Jeg serverer ofte denne græske pastasalat som tilbehør til grillet kylling, som jeg har vendt i en rød pesto. Salaten er også lækker som en frokostsalat.
Tip: er der pastasalat til rest, og har du en rest grillet eller stegt kyllingebryst, kan du skære det i skiver eller tern og blande i salaten. Så har du en nem frokostret.
Du kan også servere pastasalaten blandet med kyllingetern eller skiver af kylling som et måltid. Så skal du beregne 500-600 g kylling til 4 personer
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
Til salaten
- 400 g pasta
- 1 rødløg, et almindeligt gult løg kan sagtens bruges
- 1 rød peber
- 1 gul eller orange peber
- ½ agurk
- 10-12 stk cherrytomater
- 2 håndfulde kalamata oliven
- 300 g fetaost skåret i store tern
- 1 lille håndfuld friske krydderurter (brug de samme, som du bruger til dressingen)
Topping
- 2 spsk ristede pinjekerner
Dressing
- ½ dl friskpresset citronsaft
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk flydende honning
- 1 spsk Dijonsennep – anden sennep kan sagtens bruges
- en lille håndfuld friske krydderurter, fx en eller flere af følgende: persille, purløg, oregano, timian, løvstikke, basilikum
- lidt salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken, skyl den i koldt vand og lad den dryppe helt af
- Rist pinjekernerne på en tør pande og stil dem til side
- Hak urterne til dressingen og bland derefter alle ingredienserne – du kan også vælge at blende alle ingredienserne. Stil dressingen til side
- Pil løget, halver det på midten og skær den ene halvdel i tynde strimler og hak den anden
- Skyld peberfrugterne og skær dem i tynde strimler. Skær evt noget af peberfrugterne i små tern
- Skyl agurken og skær den i tynde skiver
- Skyl tomaterne og halver dem
- Skær fetaosten i tern
- Hak de valgte urter
- Kom de afdryppede pasta i en skål og vend halvdelen af dressingen og de hakkede urter i
- Vend løg, peberfrugt, agurk, tomater, kalamata oliven og feta i pastaen
- Dryp resten af dressingen over og drys med de ristede pinjekerner

