Grannålesirup

Der er virkelig mange ting i naturen, man kan bruge i køkkenet. Ting, man ikke lige tænker over. Jeg læste, at man kan bruge grannåle til at lave sirup af, så det skulle jeg da prøve. Så jeg gik en tur ind til naboen, der har mange grantræer, der ikke får bilos, og spurgte om lov til at plukke lidt friske skud. Man skal bruge de friske, bløde granskud i foråret eller starten af sommeren, og det er nemt at lave sin egen grannålesirup, der kan bruges som andre sirupper - på is, på frugt og bær, i pandekager, i danskvand, i drinks eller dressing. Siruppen er sød, og den har en lidt karakteristisk smag af harpiks, så man føler næsten, man går i en granskov

Jeg fik 1 dl sirup ud af den nedenstående portion, men det afhænger jo lidt af, hvor meget man koger saften ind


Ingredienser

Til ca 1 dl sirup

  • 90 g friske, nye granskud
  • 60 g sukker, jeg brugte almindelig hvis sukker
  • 6 dl vand
  • 3 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Kom grannåle og vand i en gryde, bring det i kog og lad det småsimre i ca 30 minutter

Si nålene fra, hæld saften tilbage i gryden og kom sukker og citronsaft i

Lad siruppen simre til den har den konsistens, du ønsker. Du kan tjekke tykkelsen ved at tage en lille smule op på en kold tallerken og tjekke, hvor flydende den er, når den køler af. Ønsker du siruppen tykkere, lader du den koge længere tid

Hæld siruppen på en atamonskoldet flaske og luk låget til Opbevar den i køleskabet