Grillede spyd med ingefærmarineret laks på sprød salat med knas og bær

Laks er lækkert på grillen. Her har jeg marineret laksen i en ingefærmarinade og sat laksestykker på spyd sammen med små zucchini fra haven. Jeg serverede spyddene på en sprød salat med frugt, grønt, bær og knas. Det vakte lykke i sommervarmen - og så tog det ikke lang tid at lave, hvilket er rart, når det er varmt. Og man kan sidde og nyde et glas vin, mens spyddene griller


Ingredienser

Til 4 personer - 8 grillspyd

  • ca 500 g laksesteak
  • 2 små zucchini

Marinade

  • 2 spsk soyasauce
  • saft af 1 lime
  • 1-1½ spsk revet ingefær
  • 1 tsk kokossukker, andet sukker kan bruges 

Salat

  • 4 store håndfuld rød spidskål
  • 4-5 gulerødder, afhængigt af størrelsen
  • 1 mango
  • 4 forårsløg
  • 1 lille håndfuld ristede cashew
  • 1 lille håndfuld  ristede mandler, uden skal

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk granatæble eddike, fx Løgismose. Anden salateddike kan sagtens bruges
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk flydende honning

Til servering

  • 1 håndfuld granatæblekerner
  • 1 håndfuld blandede solbær og ribs eller blot en af delene
  • lidt grøn salat i store stykker
  • lidt hakket persille

Sådan gør du

  1. Bruger du træ grillspyd skal disse lægges i koldt vand
  2. Rør marinaden
  3. Skær laksen ud i firkanter på ca 3 x 3 cm og læg dem i marinaden
  4. Skyl og skær zucchinierne i stykker på ca 2½ cm
  5. Mens laks ligger i marinaden, laver du salaten
  6. Rist cashewnødder og mandler uden skal på en tør pande og sæt til side
  7. Skræl eller skyl gulerødderne (afhænger af om det er nye eller gamle gulerødder) og riv dem groft
  8. Snit spidskålen fint
  9. Skræl og skær mangoen i tynde strimler/stykker
  10. Skyl forårsløgene og skær dem i skrå skiver på ca 2 ½ cm
  11. Vend ingredienserne til salaten sammen i en skål
  12. Bland ingredienserne til salatdressingen
  13. Sæt laksestykker og zucchinistykker på spyd og grill disse - er grillen ikke klar, kan spyddene opbevares i køleskabet til de skal grilles
  14. Bland stykker af grøn salat i salatskålen
  15. Anret salaten på tallerkener eller små fade, hæld dressing over og drys med granatæblekerner, bær og lidt hakket persille

Inden servering lægges to laksespyd på hver tallerken