Jeg holder utroligt meget af kryddereddiker, der er lavet af frugter og bær alene eller blandet med krydderier.
Denne hindbær-lakridseddike har en frisk og elegant smag, der passer til stort set alle typer salat samt til desserter. Jeg bruger den ofte på vanille- eller nougatis.
Fordelen ved at lave eddiker af bær er, at du kan lave dem udenfor bærsæsonen. Da bærrene alligevel går i stykker, når de koges, kan man sagtens bruge frosne bær.
Ingredienser
½ l hvid eddike
250g hindbær (da bærrene skal koges, er frosne bær fint)
4 tsk. sukker
ca. ½ tsk lakridspulver (her kan du regulerer alt efter, hvor meget lakridssmag, du ønsker)
Sådan gør du
- Hæld hindbærrene i en gryde, bring dem i kog og lad dem koge et par minutter
- Tilsæt lakridspulver når eddiken er kølet ned. Kom lidt i ad gangen, så du får den smag af lakrids, du ønsker
- Lad eddiken trække i ca. 1 uge i en glasflaske. Jeg bruger ofte en karaffel
- Si eddiken gennem et tefilter og hæld den på en flaske. Eddiken danner nok stadig lidt bundfald, når den står, men så kan du si den igen
Hindbær-lakrids eddiken er super til salater og til desserter, især ovenpå is