Hindbær og lakrids kryddereddike

Jeg holder utroligt meget af kryddereddiker, der er lavet af frugter og bær alene eller blandet med krydderier.

Denne hindbær-lakridseddike har en frisk og elegant smag, der passer til stort set alle typer salat samt til desserter. Jeg bruger den ofte på vanille- eller nougatis. 

Fordelen ved at lave eddiker af bær er, at du kan lave dem udenfor bærsæsonen. Da bærrene alligevel går i stykker, når de koges, kan man sagtens bruge frosne bær.



Ingredienser

  • ½ l hvid eddike

  • 250g hindbær  (da bærrene skal koges, er frosne bær fint)

  • 4 tsk. sukker

  • ca. ½ tsk lakridspulver (her kan du regulerer alt efter, hvor meget lakridssmag, du ønsker)

Sådan gør du

  1. Hæld hindbærrene i en gryde, bring dem i kog og lad dem koge et par minutter
  2. Tilsæt lakridspulver når eddiken er kølet ned. Kom lidt i ad gangen, så du får den smag af lakrids, du ønsker
  3. Lad eddiken trække i ca. 1 uge i en glasflaske. Jeg bruger ofte en karaffel
  4. Si eddiken gennem et tefilter og hæld den på en flaske. Eddiken danner nok stadig lidt bundfald, når den står, men så kan du si den igen

Hindbær-lakrids eddiken er super til salater og til desserter, især ovenpå is