Hindbær Stracciatella

Stracciatella - så tænker man lækker, italiensk is. Det gør jeg i hvert fald. Og jeg tænker Rom og en lille, meget populær isbutik, Gelateria Frullati, lige bag Vaticanmuseet ved Piazza del Risorgemento. Til denne lækre dessert, har jeg ladet mig inspirere af netop stracciatella isen og lavet en creme med chokoladespåner og lagt den i lag med hindbær. Man kan blive helt afhængig


Ingredienser

til 4 glas - jeg brugte gamle rødvinsglas


  • 400 g frosne hindbær
  • 60 g sukker
  • 1 tsk maizena
  • 4 dl græsk yoghurt
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids anispulver
  • 100 g chokolade, jeg bruger den chokolade, der er en blanding af mørk- og mælkechokolade
  • ½ tsk revet citronskal fra en ubehandlet citron

Pynt

  • lidt friske hindbær
  • lidt friske blåbær
  • lidt mynte

Sådan gør du

Hæld bærrene i en si over en lille gryde, drys 35 g af sukkeret over og lad bærrene tø, så saften drypper ned i  gryden

Rør maizenaen ud i 2 spsk vand

Varm saften op og rør maizenaen i. Lad det småkoge 1 minut, hvorefter hindbærrene vendes i og det køler af

Lav chokoladespåner af chokoladen. Det er nemmeste med en kartoffelskræller og så høvle af siden på chokoladen - se billede nedenfor, hvor min mand lagde hænder til

Rør yoghurten sammen med 25 g af sukkeret, vaniljesukker, anispulver og revet citronskal

Pisk fløden stiv og vend den i yoghurten sammen med halvdelen af chokoladespånerne

Server hindbær stracciatellaen i portionsglas, hvor du lægger cremen, hindbærkompot og chokoladespåner lagvis startende med cremen. Pynt med friske hindbær, friske blåbær og lidt mynte